Siirry sisältöön

Tammelan ajankohtaisia suunnitelmia ja Tampereen uusi 3D-galleria esillä kaupunkisuunnittelukahvilassa 2.2.

Julkaistu 31.1.2017 13.41

Tammela on yksi Tampereen nopeimmin kehittyvistä kaupunginosista, ja sen kehittäminen on yksi Viiden tähden keskusta -ohjelman kärkihankkeista. Kaupunginosan ajankohtaisia suunnitelmia esitellään kaikille avoimessa Tammelan kaupunkisuunnittelukahvilassa Galleria Nottbeckissä (Satakunnankatu 18, Finlaysonin alue, Media 54, 1 krs.) torstaina 2. helmikuuta 2017 klo 16 - 20.

 

Tammelan suunnittelussa mukana olevat asiantuntijat esittelevät kaupunginosan ajankohtaisia asemakaavoja, selvityksiä ja suunnitelmia klo 17 - 19.30, ja aikaa on varattu myös yleisökysymyksille ja keskustelulla. Ennen esittelypuheenvuoroja ja niiden jälkeen tilaisuudessa on yleisön nähtävänä Tammelan kaupunkikehittämiseen liittyviä suunnitelmia ja selvityksiä sekä tavattavissa alueen kehittämisestä vastaavia kaupunkisuunnittelijoita.

Kaupunkisuunnittelukahvilan puheenjohtajana toimii yhdyskuntalautakunnan varapuheenjohtaja Jaakko Stenhäll. Tilaisuuden järjestäjiä ovat Tampereen kaupunki ja syksyllä 2015 toimintansa aloittanut Tammela 2.0 yhteistyöryhmä. Tilaisuuteen on vapaa pääsy, ja kaikki Tammelan asukkaat ja muut kaupunginosan tulevaisuudesta ja kehittämisestä kiinnostuneet ovat tervetulleita. Tarkka ohjelma on liitteenä.

Tampereen uusi 3D-galleria ensi kertaa avoinna yleisölle

Tammelan kaupunkisuunnittelukahvilassa on ensimmäistä kertaa koekäytössä ja yleisön nähtävänä Tampereen ja Viiden tähden keskustan 3D-galleria. Se on yksi Suomen ensimmäisistä virtuaaliluolista, jossa yleisö pääsee uuden teknologian avulla näkemään ja kokemaan suunnitteilla olevaa arkkitehtuuria ja kaupunkitilaa luonnollisessa koossa.

Tulevaisuudessa Tampereen kaupunki käyttää 3D-teknologian avulla luotuja virtuaalisia tiloja apuna kaupunkisuunnittelussa, rakennus-, katu- ja ympäristösuunnitelmien havainnollistamisessa sekä vuoropuhelussa yhteistyökumppaneiden ja yleisön kanssa. Myöhemmin keväällä avataan Virtuaalisen Tampereen verkkosivusto ja siihen liittyvä mobiilisovellus.

Tampereen 3D-galleria on osa Viiden tähden keskustan kehittämisohjelman toteuttamista. Uutta 3D-teknologiaa pilotoidaan keväällä 2017 Tammelan lisäksi Eteläpuiston ja raitiotien kehityshankkeissa. Tämän vuoden aikana 3D-galleriaa hyödynnetään myös muun muassa Tampereen Asemakeskuksen, Keskustorin visiotyön sekä Kannen ja areenan suunnittelussa ja havainnollistamisessa. Myöhemmin teknologia otetaan käyttöön myös muissa kaupunkisuunnitteluhankkeissa.


Lisätietoja

Viiden tähden keskusta
Hankejohtaja
Tero Tenhunen
puhelin 050 540 2860
sähköposti [email protected]

Viiden tähden keskusta
Hankekehityspäällikkö
Minna Seppänen
puhelin +358 40 150 9857
sähköposti [email protected]

3D-galleria ja virtuaaliteknologia
Suunnittelija
Rodrigo Coloma
puhelin +358408063174
sähköposti [email protected]


Teksti Elise Kraatila / Minna Seppänen