Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki etsii uusia sijais- ja tukiperheitä

Julkaistu 31.1.2017 9.32

Tampereen kaupunki hakee uusia sijais- ja tukiperheitä lapsille ja nuorille. Perhehoito Luotsi järjestää helmikuun aikana aiheesta kaksi infotilaisuutta Tampereella, kolmas tilaisuus pidetään Nokialla.

Valokuva: Tytöt leikkivät kiipeilytelineessä.
 

Jos olet kiinnostunut sijais- tai tukiperheeksi ryhtymisestä, tule mukaan johonkin helmikuun kolmesta tilaisuudesta. Tilaisuuksissa voi tutustua sijais- ja tukiperhetoimintaan ja kysyä aiheesta lisää.

Tilaisuudet pidetään seuraavasti:

  • keskiviikko 8.2. Teivon ABC (Hiitintie 1, 33400 Tampere) klo 17–19.30
  • keskiviikko 15.2. Lahdesjärven ABC (Automiehenkatu 39, 33840 Tampere) klo 18–20
  • torstai 16.2. Kolmenkulman ABC (Rounionkatu 140, 37150 Nokia) klo 18 -20


Tervetuloa mukaan!

Mikäli et pääse paikalle infotilaisuuksiin, voit myös lähettää sähköpostia osoitteella luotsi(at)tampere.fi tai soittaa Perhehoito Luotsin rekrypuhelimeen 040 800 4200. Lisätietoja löydät Tampereen kaupungin internetsivuilta, jossa kerrotaan muun muassa sijaisperheen tehtävistä ja valmennuksesta sekä siitä, mitä sijaisperheeltä odotetaan.

Sijaisvanhemmiksi aikoville alkaa keväällä yksi tai kaksi uutta valmennusryhmää, joita varten sijaisperheeksi ryhtymisestä kiinnostuneet perheet haastatellaan etukäteen. Tukiperheeksi aikoville järjestetään yksilöllistä valmennusta. Valmennuksiin voi siis ilmoittautua ympäri vuoden mihin aikaan tahansa.

Tilaisuudet järjestää Tampereen kaupungin Perhehoito Luotsi (aikaisemmin Asiakasohjaus Luotsi). Luotsin perhehoidon tiimi on muuttanut Hatanpäältä uusiin tiloihin Kissanmaan perhetukikeskukseen (os. Karhunkatu 45 H 1, 33520 Tampere). Perhehoito Luotsin toimiston uusi puhelinnumero on 040 670 1221.

Tukiperheessä lapsi käy sovittuina aikoina

Osa lapsista asuu omassa kodissaan, mutta tarvitsee säännöllisesti mahdollisuutta viettää aikaa toisessa perheessä. Tällöin on kyse tukiperheestä, jonka luona lapsi voi viettää esimerkiksi viikonlopun muutaman viikon välein. Tukiperhettä odottaa Tampereen seudulla tällä hetkellä yli 200 lasta.

Sijaisperheitä tarvitaan monenlaisiin tilanteisiin

Perhehoito Luotsi järjestää vuosittain sijaishuoltopaikan yli 200 lapselle Tampereen seudulla ja Etelä-Pirkanmaalla.

Sijaisperheitä haetaan eri-ikäisille lapsille ja nuorille. Tehtävään etsitään perheitä, jotka voivat tarjota lapselle tai nuorelle turvallisen, rakastavan kodin. Sijaisperheeksi voi ryhtyä perhe, jonka omat asiat ja ihmissuhteet ovat kunnossa. Sijaisvanhemmilta edellytetään yhteistyökykyä, sitoutumista sekä halua hoitaa ja kasvattaa perheeseen sijoitettua lasta. Myös maahanmuuttajaperheet, joilla on hyvä suomenkielen taito, ovat tervetulleita sijais- tai tukiperheiksi.

Sijaisperheitä tarvitaan erilaisiin tilanteisiin. Osa lapsista tulee perhehoitoon suunnitelmallisesti, osa kriisitilanteesta lyhyeksi tai pidemmäksi ajaksi. Lyhytaikaisessa perhehoidossa lapsi asuu sijaisperheessä tietyn ajanjakson. Pitkäaikaisessa sijoituksessa lapsi sijoitetaan sijaisperheeseen toistaiseksi, usein aikuisikään saakka.

Osa sijaisperheistä toimii päivystystehtävässä, jolloin lapsi voidaan sijoittaa perheeseen hoitoon kriisitilanteessa hyvin nopeasti. Perheitä tarvitaan myös sijaistamaan muita sijaisvanhempia lomapäivien aikana.

Tuki- ja sijaisperheitä tuetaan tehtävässään ja he saavat siitä hoitopalkkion ja kulukorvauksen.

Lisätietoja sijais- tai tukiperheeksi hakeutumisesta voi kysyä Luotsin puhelinnumerosta 040 8004200


Lisätietoja

Sosiaalityöntekijä
Heli Fogelman
puhelin 0400 989 332
sähköposti [email protected]


Teksti Johanna Toivanen