Siirry sisältöön

Pappilan Sikosuolle perustetaan noin hehtaarin laajuinen luonnonsuojelualue

Julkaistu 7.12.2016 14.18

Pappilan kaupunginosaan, Sikosuon Kirviälänmäelle perustetaan luonnonsuojelualue. Reilun hehtaarin laajuinen alue on pääosin lehtipuuvaltaista metsää, jossa on runsaasti haapoja. Alueella on harvinaisia ja uhanalaisia kasveja sekä hyönteisiä. Myös linnusto on runsaslajista. Ympäristö- ja rakennusjaosto päätti 7.12.2016 esittää luonnonsuojelualueen perustamista kaupunginhallitukselle.

Sikosuolla on tavattu harvinaisia perhosia kuten silmälläpidettävä pensasmittari. Siellä kasvaa rauhoitettu ja alueellisesti uhanalainen soikkokaksikko sekä runsaasti harvinaisehkoa jänönsalaattia ja muita lehtokasveja, kuten mustakonnanmarjaa ja kyläkellukkaa. Alueen keskellä on kukkula, jossa sijaitsee arkeologinen kohde. Se luokitellaan mahdolliseksi kiinteäksi muinaisjäännökseksi. Kivimuodostelma on tulkittu kulttipaikaksi. Kiinteät muinaisjäännökset on rauhoitettu muinaismuistolain nojalla ja niiden luvaton kajoaminen on kielletty.

Sikosuon luonnonsuojelualueen perustaminen sisältyy Tampereen kaupungin luonnonsuojeluohjelman 2012-2020. Rauhoituspäätöstä haetaan Pirkanmaan ELY-keskukselta.


Lisätietoja

Ympäristösuunnittelija
Lasse Kosonen
puhelin 0505215178


Teksti Tarja Nikupaavo-Oksanen