Siirry sisältöön

Ratapihankadun jatkeeksi avataan väliaikainen katuyhteys tavara-aseman kohdalle

Julkaistu 17.11.2016 13.09

Rantatunnelista lännestä tulevat pääsevät Naistenlahden liittymästä Ratapihankatua etelään Tullin alueelle ja Viinikkaan tavara-aseman kohdalle avatun katuyhteyden kautta. Kaupunki rakennutti väliaikaisen katuyhteyden Peltokadun ja eteläisen Ratapihankadun välille, koska varsinaista Ratapihankatua ei ole vielä päästy rakentamaan tavara-aseman kohdalle. Väliaikainen katuyhteys päällystetään tällä viikolla.

Peltokadulla kadunrakennustyöt jatkuvat kadun länsireunan levennystöillä, mutta katu on töiden aikana käytössä molempiin suuntiin. Alueella autoilijoiden on syytä huomioida erityisesti Vellamonkadun suunnasta Rongan alikulkuun ajavat pyöräilijät. Peltokadun ja Vellamonkadun risteyksessä on autoilijoille stop-merkit.

Ratapihankatu on rantatunnelin suunnasta yksisuuntainen Naistenlahden liittymän rakentamisen vuoksi. Ajosuunta on pohjoisesta etelään välillä Naistenlahden kiertoliittymä - Naistenlahdenkatu. Naistenlahdenkadun liittymän eteläpuolella Ratapihankatua pääsee molempiin suuntiin. Tänä vuonna on Ratapihankatua rakennettu valmiiksi Naistenlahdesta etelään Väinölänkadulle saakka. Ratapihankadulta on yhteys Naistenlahdenkadun uudesta rampista Lapintielle Kastinsillalle ja Pohjolankadulle.

Tammelan alueella on käynnissä useita talonrakentamishankkeita muun muassa Rastin korttelissa ja PMK-korttelissa, ja myös ne vaikuttavat alueen liikennejärjestelyihin.

Paloaseman risteyksen liikennevalot säädetään toimivammaksi

Rantatunnelin käyttöönotto ja Paasikivenkadun ja Kekkosenkadun sulkeminen sai autoilijat hakemaan uusia ajoreittejä, ja katuverkko ruuhkautui tunnelin avauspäivänä iltapäivällä Tammelassa ja Lapin alueella. Kaupunki seuraa liikennetilannetta katuverkolla, ja liittymäjärjestelyjä pyritään saamaan toimivimmiksi muun muassa säätämällä Satakunnankadun ja Rongankadun liittymän liikennevalo-ohjausta.

Rantatunnelin Naistenlahden uudet liikennejärjestelyt ja eritasoliittymä valmistuvat vuoden 2017 syksyyn mennessä.


Lisätietoja

Liikennejärjestelyt:
Suunnittelupäällikkö
Ari Vandell
puhelin 040 564 4518

Liikenneinsinööri
Timo Seimelä
puhelin 040 758 2104

Kadunrakennustyöt:
Rakennuttajainsinööri
Petri Leppänen
puhelin +358503051402


Teksti Tarja Nikupaavo-Oksanen