Siirry sisältöön

Taidekaari-kulttuurikasvatusohjelma täyttää 10 vuotta

Julkaistu 19.8.2016 8.23

Tampereen kaupungin oma kulttuurikasvatusohjelma Taidekaari juhlii tänä vuonna kymmenettä toimintavuottaan. Taidekaaressa lapset ja nuoret tutustuvat eri taiteenlajeihin vierailemalla kotikaupunkinsa kulttuurilaitoksissa sekä työskentelemällä ammattitaiteilijoiden että taide- ja kulttuurikasvattajien ohjaamissa työpajoissa osana koulupäivää.

Koululaiset kuuntelevat museossa tarinoita vanhoilla puhelinluureilla
 

Alun perin esi- ja alkuopetuksen luokille suunnatusta TAITE-projektista kasvanut kaari ulottuu nykyään esikouluikäisistä aina peruskoulun yhdeksännen luokan loppuun saakka. Lukuvuonna 2015–2016 lähes kaikki tamperelaiset koululaiset osallistuivat Taidekaareen.

Juhlavuonna huomiota kiinnitetään erityisesti tamperelaisten koululaisten perheisiin. Unelmien Taidekaari -ideakilpailussa kannustetaan tamperelaisia perheitä unelmoimaan täydellisestä kulttuurikasvatusohjelmasta. Tarkemmat ohjeet kilpailuun osallistumisesta julkaistaan elokuun loppuun mennessä Taidekaaren verkkosivuilla sekä Helmissä. Lisäksi koululaisten perheet kutsutaan 24.11. järjestettävään vanhempainiltaan, jossa vanhemmuuden ja kasvatuksen kiemuroihin perehtynyt psykologi Reijo Tahkokallio puhuu lapsen itsetunnon kehittymisestä.

Juhlavuosi näkyy myös Taidekaaren sisällössä, sillä ohjelmaan on haettu inspiraatiota museopedagogisista kokonaisuuksista vuosien varrelta. Myös täysin uudenlaista ohjelmaa on luvassa, kun yhdeksäsluokkalaisille suunnattu, taiteen muutosvoimaa tarkasteleva Kulttuurikaiutin-kokonaisuus käynnistyy keväällä 2017. Osana kokonaisuutta kutsutaan kaikki Tampereen yhdeksäsluokkalaiset Palefacen keikalle Tullikamarin Pakkahuoneelle 1.2.2017.

Taidekaari kehittyy ja elää jatkuvasti yhteistyössä opettajien ja oppilaiden, Taidekaaren tekijöiden sekä muuttuvan kulttuurin kanssa. Seuraavan kymmenen vuoden kuluttua toiminta saattaa olla hyvinkin erilaista kuin tänä päivänä, mutta periaate jokaisen lapsen oikeudesta kulttuuri- ja taide-elämyksiin säilyy varmasti Taidekaarta kannattelevana tukipilarina.

Taidekaarta tuottaa kulttuurikasvatusyksikkö TAITE.

Taidekaari 10 vuotta -juhlalogo

Lisätietoja

Kehittämispäällikkö
Sanni Pöntinen
puhelin 050 433 8568
sähköposti [email protected]

Kulttuurikasvatusyksikkö TAITE
TR1 (2. kerros), Finlayson
33210 Tampere


Teksti Joonas Keskinen

Kuvat Saana Säilynoja