Siirry sisältöön

Hiedanranta kuuluu nyt kaupunkilaisille ihan joka päivä

Julkaistu 20.6.2016 8.50

Tapahtumaviikonloppu avasi portit Hiedanrantaan pysyvästi ja esitteli tamperelaiselle tapahtumaväelle täysin uudenlaisen festarimiljöön Swägfestivaalien yhteydessä. Perjantain ja lauantain aikana 17.-18.6.2016 Tampereen Hiedanrannassa vieraili yli 1300 ihmistä.

Perjantaina ohjelma keskittyi festivaalialueelle, mutta lauantaina biitit valtasivat myös kartanon puutarhan, jonne oli vapaa sisäänpääsy. Tehdashalli Kuivaamoon rakennettu konemusiikkilava piti huolen siitä, ettei sateinen lauantai-ilta juuri hidastanut festivaalikävijöitä. Skeittihallin avajaiset kruunattiin skeitaten livemusiikin säestyksellä.

Hiedanrannan kaupunkikulttuuritapahtumat ovat rakentumassa varsin monipuoliseen suuntaan. Viikonloppuna alueella esiintyi yli 60 artistia. Lisäksi vieraat pääsivät nauttimaan reaaliaikaisista videoprojisoinneista ja valotaiteesta. Esimerkiksi Hiedanrannan vesitorni oli valaistu juhlan kunniaksi. Tätä ennen alueella on nähty mm. tanssitaidetta, akustisia konsertteja ja taidenäyttely muiden tapahtumien yhteydessä.

Tapahtumat ovat osa Hiedanrannan kehitysprojektia, jossa Tampereen kaupungin rooli on ollut pitkälti mahdollistaja. Projektissa kokeillaan erilaista toimintaa ja samalla saadaan tietoa siitä, mikä kaupunkilaisia kiinnostaa ja mihin suuntaan aluetta tulisi kehittää.

Hiedanrannan kehityspäällikkö Reijo Väliharju totetaa, että onnistunut festivaaliviikonloppu antaa eväitä tulevalle kesälle ja pidemmäksikin aikaa:

- Viikonlopun tapahtumat kertovat meille, että valitsemamme avoin tekemisen tapa toimii. Olemme viestineet, että alueelle etsitään toimintaa ja nämä toimijat ovat olleet ahkeria ja kärsivällisiä tapahtumien aikaansaamiseksi. Näyttäisi siltä, että Tampereella on tilausta uudenlaista kaupunkikulttuuria rakentavalle paikalle ja hienoa, että se on nyt Hiedanranta.

- Tapahtumien myötä kaupunkilaiset ovat löytäneet Hiedanrannan. Kiinnostus on ihan poikkeuksellista siihen nähden, että kaupunginosa on vasta aivan alkuvaiheessa.

Hiedanrantaan pääsee kevyen liikenteen väyliä Paasikiventien, Lielahdenkadun ja Niemenrannan suunnista. Paasikiventieltä tulevaa rantareittiä pääsee kulkemaan vain kävellen tai pyörällä. Autolla alueelle pääsee tulemaan Lielahdenkadun suunnasta. Suurten tapahtumien aikana alueelle tullaan kevyellä tai joukkoliikenteellä.


Lisätietoja

Hankekehitysjohtaja
Reijo Väliharju
puhelin 050 388 0901

Tapahtumaviikonloppu/
Riina Pulkkinen
puhelin 040 7080 178


Teksti Riina Pulkkinen/Anna-Leea Hyry