Siirry sisältöön

Omaehtoiseen ympäristönsuojeluun myönnettiin avustuksia

Julkaistu 24.5.2016 17.46

Ympäristö- ja rakennusjaosto myönsi 24.5..2016 avustuksia omaehtoiseen ympäristösuojelutoimintaan kaikkiaan 20:lle hakijalle, joiden joukossa oli niin yhdistyksiä kuin yksityishenkilöitäkin. Avustuksia myönnettiin yhteensä 8830 euroa.

Avustuksia saivat seuraavat yhdistykset ja kampanjat: Aitoniemen – Hirvenniemen kyläläiset ry, , Härmälänrannan Asukasyhdistys ry, Kurpitsaliike ry, Käymäläseura Huussi ry, Linnainmaan omakotiyhdistys, ry, Nekalan siirtolapuutarhayhdistys ry, Pidä Saaristo Siistinä, ry, Pirkanmaan rakennuskulttuuriyhdistys ry, Särkijärven yhdistys ry, Suomen Talkoot ry, Tallipihan Luovat Taitajat, Tampereen ympäristönsuojeluyhdistys ry, Tampiiri ry,Vaihda Virtaa-kampanja, Vastedes ry.

Tänä vuonna avustuksia myönnettiin muun muassa lähiympäristön ja rantojen siivoustalkoisiin, kaupunkiviljelyyn, vieraslajien kitkemiseen, tapahtumien ja neuvontailtojen järjestämiseen ja mallikasvimaan toteuttamiseen. Avustus on tarkoitettu yhteisöille tai yksityisille henkilöille omaehtoisiin hankkeisiin, jotka edistävät ympäristönsuojelua, luonnonhoitoa tai luonnon monimuotoisuutta, lisäävät ympäristön viihtyisyyttä ja siisteyttä tai jotka ovat konkreettisesti kasvihuonekaasupäästöjä vähentäviä tai edistävät asukkaiden toimintaa ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi.

Avustuksiin käytettävästä rahasta osa saadaan Tampereen kaupungin maksamista vapaaehtoisista lentomaksuista. Avustusten jaossa otettiin huomioon hankkeen laatu, laajuus ja vaikuttavuus sekä aiempina vuosina myönnetyt avustukset. Hakuaika päättyi 18.3.2016. Avustussummat vaihtelivat 100 eurosta 1100 euroon.


Lisätietoja

Ympäristösuunnittelija
Marjatta Salovaara
puhelin 050 5951101


Teksti Tarja Nikupaavo-Oksanen