Siirry sisältöön

Tampereen kaupunginhallitus hyväksyi Kannen ja Areenan toteutussopimuksen

Julkaistu 2.5.2016 14.47

Tampereen kaupunginhallitus hyväksyi omalta osaltaan SRV yhtiöt Oyj:n ja SRV-rakennus Oy:n yritysryhmittymän Kannen ja Areenan toteuttajaksi ja hankkeen toteutussopimuksen. Asiasta päättää kaupunginvaltuusto 16.5.

Kaupunki sijoittaa monitoimiareenan omistavaan yhtiöön enintään 26 miljoonaa, ja on vähemmistöosakkaana tasaveroinen sijoittaja muiden sijoittajien kanssa. Näin Tampereen kaupunki myös saa tasavertaiset tuotot sijoitukselle. Kaupungin on mahdollista myös luopua omistuksestaan.

Kaupunki ei uudessa mallissa sitoudu ostamaan palveluja monitoimiareenalta tietyllä summalla, kuten aiemmissa päätöksissä kaavailtiin.

Kansi tulee osaksi kaupunkirakennetta ja kaupungin omistukseen. Tampereen kaupunki ei kompensoi areenan tontin vuokraa tai kiinteistöveroja, vaan saa nämä tulot normaalin käytännön mukaisesti. Tampereen Kaupunki maksaa kannen rakentamisesta 22,7 miljoonaa euroa ja perii monitoimiareenalta tonteista ja areenan kannesta vuokraa 420 000 € vuodessa

Toteutussopimukseen liittyy myös tontinvaraussopimus, jonka mukaan SRV:n yritysryhmittymällä on mahdollisuus ostaa käypään hintaan tontteja uuden Ranta-Tampellan alueelta. Näsijärven rannalla sijaitsevan Ranta-Tampellan alueen rakentamisen mahdollistaa Rantaväylän tunnelin valmistuminen.

Monitoimiareenan valmistumisen myötä voidaan ryhtyä suunnittelemaan Hakametsän jäähallin tulevaisuutta. Pääsarjatason jääurheilu siirtyessä uuteen monitoimiareenaan Hakametsän rakennus vapautuu muille lajeille. Hakametsän suunnittelusta on jo käyty keskusteluja urheilu- ja koulutusalan organisaatioiden sekä yksityisten toimijoiden kanssa. Hakametsän alueella nähdään suuria mahdollisuuksia monipuoliseksi liikunnan ja urheilun kampusalueeksi.


Lisätietoja

Hankejohtaja
Tero Tenhunen
puhelin 050 540 2860
sähköposti [email protected]

Konsernijohtaja
Juha Yli-Rajala
puhelin 040 743 6356
sähköposti [email protected]