Siirry sisältöön

Tampereen Infra siirtää tavara-aseman Ratapihankadun tieltä

Julkaistu 11.4.2016 16.09

Tampereen Infra siirtää vanhan tavara-aseman rakennuksen Ratapihankadun tieltä Morkun rakennuksen paikalle. Kaupunginhallitus päätti siirrosta maanantaina 11.4.2016.

Vuonna 1807 rakennettu tavara-asema sijaitsee Ratapihankadun äskettäin lainvoiman saaneen asemakaavan alueella. Kaavan toteuttamiseksi tavara-asema tulee siirtää kaavassa Ratapihankaduksi määritellyltä alueelta sille asemakaavassa varatulle alueelle.

Varsinainen siirto on tarkoitus tehdä ensi syksynä. Hankkeesta on tehty jo alustavat suunnitelmat aikatauluineen.

Tampereen Infra on tarjoutunut siirtämään tavara-aseman projektinjohtomallilla.

Hankesuunnitelman mukaisesti siirron suunnittelun ja toteuttamisen kustannusarvio on 1,6 miljoonaa euroa. Työssä sovelletaan kaupungin ja Tampereen Infran välistä rakentamisen puitesopimusta.

Kustannusarvio on asetettu siirron tavoitekustannustasoksi. Tampereen Infra tulee hankkimaan siirron suunnittele- ja toteuta -urakkana. Päätöstä tullaan tarkentamaan, jos hankkeen edetessä tulee esiin muutoksia, joita tällä hetkellä ei tiedosteta.

Kaupunki on ostanut tavara-aseman vuosi sitten valtiolta. Siirron suunnittelun kanssa samanaikaisesti valmistellaan rakennuksen myyntiä. Tulevalla myynnillä pyritään kattamaan mahdollisimman suuri osa siirron kustannuksista. Siirto ei sisällä rakennuksen peruskorjausta.

Ratapihankatu on uusi pohjois-etelä -suuntainen kehäväylä, joka liittyy pohjoisessa Rantaväylään. Ratapihankatu on keskeinen osa kaupungin liikennejärjestelmää. Siirto tarvitaan, jotta osittain valmis katu voidaan rakentaa valmiiksi toteutettavaksi valitun suoran linjauksen mukaan. Myös alueen muita katuja ja kevyen liikenteen väyliä uusitaan.

Uudet liikennejärjestelyt mahdollistavat koko kaupungin keskustan ja Tammelan alueen kehittämistä. Kadun ympäristöön Tammelaan tulee myös uutta kaupunkitilaa


Lisätietoja

Maankäyttöpäällikkö
Heli Toukoniemi
puhelin 040 806 4007
sähköposti [email protected]

Rakennuttamisjohtaja
Milko Tietäväinen
puhelin 040 506 8600
sähköposti [email protected]


Teksti Anna-Leea Hyry