Siirry sisältöön

Kirjastoon pääsee pian kortilla

Julkaistu 3.2.2016 12.07

Koivistonkylän, Kämmenniemen ja Terälahden kirjastojen aukiolot laajenevat 8.2.2016.

Lukulaite
 

Tampereen kaupunginkirjaston palveluiden saavutettavuus paranee entisestään helmikuun alkupuolella. Lainan päivästä, maanantaista 8.2. alkaen Koivistonkylän ja Kämmenniemen kirjastoissa voi asioida myös perinteisten palveluaikojen ulkopuolella. Terälahden kirjastossa omatoimiasiointi on ollut mahdollista jo vuodesta 2014.

Omatoimikirjaston ovi avautuu asiakkaan PIKI-kirjastokortilla ja sen nelinumeroisella tunnusluvulla. Kirjastossa voi lainata ja palauttaa automaateilla, noutaa varauksia, lukea lehtiä, käyttää tietokonetta tai vaikka työskennellä ja kokoustaa. Langaton verkko on käytettävissä. Omatoimiaikana kirjastossa ei ole henkilökuntaa, ja tilaa valvotaan mm. tallentavin kameroin. Kirjastossa on asiointia helpottavia opasteita. Kirjastomaksut voi maksaa vain henkilökunnan ollessa paikalla.

Omatoimikirjaston käytölle ei ole asetettu ikärajaa, vaan kirjastoon ovat tervetulleita kaikenikäiset asiakkaat. Asiakas sitoutuu noudattamaan Tampereen kaupunginkirjaston käyttösääntöjä. Asiakas on vastuussa kirjastokortillaan sisään tulleiden mahdollisten muiden henkilöiden käyttäytymisestä.

Omatoimikirjastoon pääsee ma-to klo 7-21, pe ja la klo 7-18 ja su klo 7-21. Henkilökunta palvelee kirjastossa edelleen palveluaukioloaikoina. Kirjastojen palvelu- ja omatoimiaukiolotiedot löytyvät kirjaston kotisivulta.

Terälahden kirjasto oli Tampereen ensimmäinen omatoimikirjasto. Vastaavanlaisia omatoimikirjastoja on käytössä ympäri Suomen ja Pirkanmaalla mm. Ylöjärvellä, Sastamalassa ja Pälkäneellä, ja niiden suosio kasvaa koko ajan. Käyttökokemukset ovat olleet myönteisiä.

Kahvipannu kuumana 8.2.

Omatoimikirjastojen käyttöönoton kunniaksi Koivistonkylän ja Kämmenniemen kirjastoissa on kahvitarjoilu maanantaina 8.2. klo 10-19. Samalla asiakkaille tarjotaan opastusta omatoimikirjaston käytössä.Lisätietoja

Va. kulttuurijohtaja
Pirkko Lindberg
puhelin 0400 985 991
sähköposti [email protected]

Aluekirjaston johtaja
Taina Sahlander
puhelin 040 773 6725
sähköposti [email protected]

Tietopalvelupäällikkö
Anu Hakari
puhelin 040 568 5159
sähköposti [email protected]


Teksti Taina Sahlander