Siirry sisältöön

Kulttuuriluotsit kokosivat näyttelyn liikkumisesta

Julkaistu 8.5.2014 11.22

Kahvila Amurin Helmessä avautuu 13.5. näyttely, joka kertoo tamperelaisten liikkumisesta ennen vanhaan. Mennen tullen – tamperelaisten liikkuminen 1891–2014 –näyttelyn ovat koonneet museoilla toimivat Kulttuuriluotsit.

Näyttely kertoo liikkumisesta ennen vanhaan ja pohtii myös sitä, miten Tampereella liikutaan nykyään. Kuvien avulla voi tutustua ja muistella matkantekoa niin hevosvossikalla, suksilla kuin nykypäivän nysselläkin.


Näyttelyn avautumispäivänä vietetään valtakunnallista Liikuta minua –kampanjan teemapäivää, jossa paikallisia vapaaehtoistoimijoita haastetaan Kukanpäivänä 13.5. liikuttamaan ihmisiä kulttuurin pariin.

Näyttelyn ovat tehneet kulttuuriluotsit, museopalveluiden vapaaehtoiset, jotka ovat osallistuneet Vapriikin kuva-arkiston kokoelmatyöhön ja koonneet sen valokuvista näyttelyn. Näyttelyn avajaisissa 13.5. kello 16 luotsit kertovat näyttelystä ja sen tekemisestä.

Tilaisuudessa kuullaan myös siitä, miten luotsin voi saada kaveriksi esimerkiksi museoon tai kävelylenkille. Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Pilvi Tuomainen opastaa lisäksi miten itse voi hakeutua luotsitoimintaan mukaan.

Tervetuloa joukolla Kukanpäivän retkelle Kahvila Amurin Helmeen! Saattajaksi ja avustajaksi kohteeseen on mahdollista pyytää luotsia.

Mennen tullen - tamperelaisten liikkuminen 1891-2014 -näyttely13.5.2014 klo 16 alkaen Kahvila Amurin Helmessä.


Teksti Tähtitalvikki Poikajärvi