Siirry sisältöön

Kirjoituskilpailun voittoa tavoitteli yli 350 tekstiä

Julkaistu 12.5.2014 19.09

Tampereen kaupunginkirjasto järjesti 63. kerran Pirkanmaan kirjoituskilpailun. Kilpailun tavoitteena on tukea uusia lahjakkaita kirjoittajia.

Kilpailuun saapui kaikkiaan 352 kilpailutyötä, joista proosasarjaan 209 ja lyriikkasarjaan 143 tekstiä. Palkintolautakuntaan kuuluivat kirjailijat Terhi Rannela, Markku Turunen, Vilja-Tuulia Huotarinen ja Timo Malmi. Palkintoina jaettiin yhteensä 4 200 euroa.

Proosasarjassa puhutteli realismi ja hallittu tyyli

Proosatekstejä lukiessa arvosteluraati pani merkille, että nuorten aikuisten elämänpiiri on laajentunut Suomen rajojen ulkopuolelle. Globaalissa maailmassa on luontevaa liikkua niin Lontoon metrossa kuin Intian slummeissakin. Palkitut tekijät hallitsevat hyvin niin tyylin kuin muodonkin.

Lyriikkasarjassa ruodittiin yhteiskunnan tilaa

Proosarunoja tuli verrattain paljon, toisaalta myös minimalistista muotoa on suosittu, jopa haikuja. Virkistävänä tuomaristo koki arkisen yhteiskunnallisen kantaaottavuuden, joka tekee näyttävää paluuta suomalaiseen nykyrunouteen. Se ei heiluttele lippua, se näyttää vessanseinän kirjoitukset.

Pirkanmaan kirjoituskilpailussa 2014 palkitut ja kunniamaininnan saneet:

Sarja A Proosa

1. palkinto, 900 euroa Raimo Valkonen, Tampere, 2. palkinto, 700 euroa Riitta Penttinen, Tampere, 3. palkinto, 500 euroa Jarkko Autio, Tampere.

Kunniamaininnat: Jyri Saarikoski, Tampere, Soili Städer, Tampere, Vappu Tuomisto, Akaa, Riku Vienonheimo, Tampere.

Sarja B Lyriikka

1. palkinto, 800 euroa Solina Riekkola, Tampere, 2. palkinto, 600 euroa Mervi Vähätalo, Nokia, jaettu 3. palkinto, 350 euroa Leena Perttula, Tampere, jaettu 3. palkinto, 350 euroa Kiti Saarinen, Tampere.

Kunniamaininnat: Pekka Kytömäki, Tampere, Oili Sainila, Tampere, Eeva-Kaisa Vento, Tampere.

Palkitut työt julkaistaan antologiana ja kirjaston verkkosivuilla. Antologiaa saa kirjastoista maksutta.


Teksti Ritva Hokka-Ahti