Siirry sisältöön

Suvi Toivoniemen Muovinen lapsuus Galleria Muuntotilassa

Julkaistu 30.9.2021 12.57

Aika: 9.10.2021 11.00 – 30.10.2021 18.00
Paikka: Lielahden kartano

Tapahtumalaji: Näyttelyt
Järjestäjä: Kaupunkikulttuuriyksikkö

Galleria Muuntotilassa on lokakuussa nähtävillä Suvi Toivoniemen näyttely Muovinen lapsuus. Esillä on öljy- ja akryylivärimaalauksia, joiden kuvauksenkohteina ovat arkiset esineet – lelut. Maalausten lelut ovat Toivoniemen teoksille tuttuun tyyliin reilusti suurennettuja ja värikkäitä. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

 

"Ollessani pieni kadehdin ystäväni hienoa Barbieta, jonka kädet nousivat nappia painamalla. Isoveljeni puolestaan rohmusi leikkiessämme parhaimmat pikkuautot itselleen. Koulukaverin luona käydessäni pääsin leikkimään hänen upeilla Fabuland-hahmoillaan. Näitä muistoja ja mielikuvia olen maalannut Muovinen lapsuus -näyttelyyni. Barbie jaksaa hymyillä, vaikka tukka olisi kuinka takussa, Lego-ukkojen päät ovat aina hukassa, Afrikan tähden rosvolaattoihin on ilmestynyt pieniä huomiomerkkejä, ja View-Master-kiekkojen reunat ovat pyöristyneet kovassa käytössä.

En pyri kuvaamaan taiteessani vain mallina olevia esineitä, vaan kaikkia niitä muistoja, joita ihmisillä tulee esineistä mieleen. Mielleyhtymiä on miltei yhtä paljon kuin ihmisiä, ja vaikka katsojalla itsellään ei olisi esineistä tärkeitä muistoja, saattavat ne muistuttaa vanhasta ystävästä, menneestä aikakaudesta, mummolasta tai vaikkapa siitä, kuinka istui lapsena sohvalla katsomassa kaupan kuvastoa. Kenties esineet tuovat pintaan jonkin jo unohtuneen tilanteen tai henkilön. Lähtökohtani on herättää ihmisten mieliin hyviä muistoja ja tuoda arjen sisältä sen omaksi vastapainoksi iloa ja lämpöä."

Suvi Toivoniemi on Perttelissä asuva kuvataiteilija. Hän valmistui vuonna 2003 kuvataiteilijaksi Alfa-Art-kuvataidekoulusta ja on siitä lähtien pitänyt aktiivisesti näyttelyitä. Hän maalaa pääasiassa öljy- ja akryyliväreillä ja tekee myös grafiikkaa. Maalaukset ovat yleensä hyvin värikkäitä ja pop-tyylisiä. Aiheina ovat useimmiten arkiset asiat ja esineet.

Näyttely on avoinna 9.–30.10. ti–pe 10–17 ja la klo 11–18.