Siirry sisältöön

Kuka lohduttaisi Nyytiä

Julkaistu 24.11.2021 13.53

Aika: 29.1.2022 13.00 – 13.40
Paikka: Lielahden kirjasto

Tapahtumalaji: Kirjallisuus, Lapset, Musiikki ja konsertit, Teatteri
Järjestäjä: Tampereen kaupunginkirjasto ja Kaupunkikulttuuriyksikkö

Näyttelijä Pirkko Uitto viittoo ja laulaa Kuka lohduttaisi Nyytiä -lastenteatteriesityksen Lielahden kirjastossa.

Pirkko Uitto lavalla pahvinukkejen kanssa.
 

Rakastetun Tove Janssonin klassikkokirja Kuka lohduttaisi Nyytiä vuodelta 1960 käsittelee yksinäisyyden, ujouden, ulkopuolisuuden, rohkeuden löytämisen ja rakkauden teemoja. Tove Janssonin lohtua ja toivoa antava viisas tarina kertoo siitä, miten pelon voi voittaa unohtamalla itsensä ja antautumalla seikkailuun.

Kuka lohduttaisi Nyytiä -esityksessä Tove Janssonin tarina on läpisävelletty lauluiksi ja säveltäjä Kaj Kangas on ottanut inspiraation Tove Janssonin kuvakirjan kuvituksesta.

Kuka lohduttaisi Nyytiä -esityksen erityispiirre on se, että viittomakieli on integroitu esitykseen sisään - toisin sanoen näyttelijä Pirkko Uitto laulaa ja viittoo kaiken, mitä esityksessä tapahtuu. Esitys on esteetön kokonaisvaltaisesti ja toimii kaikille ilman erikseen tehtyä tulkkausta.

Esitys on uskollinen Tove Janssonin ainutlaatuiselle visuaaliselle maailmalle, koska lavastus on toteutettu suoraan kirjan kuvituksesta tehtyjen projisointien avulla. Esityksessä hyödynnetään myös nukketeatterin ilmaisukeinoja, koska esityksen ’Nyyti’ ja ’Tuittu’ -hahmot ovat kuin hypähtäneet ulos suoraan kuvakirjasta.

Ikäsuositus 3-103 v. Kesto noin 40 min.

Työryhmä:
tarina ja kuvat: Tove Jansson
suomennos: Kirsi Kunnas
solistikertoja: Pirkko Uitto
ohjaus: Eero Enqvist
musiikki: Kaj Kangas
projisoinnit: Otto Laakso
pukusuunnittelu: Outi Kaltiokumpu
nukkehahmot Nyyti ja Tuittu: Karmo Mende
valokuvat: Riku Suonio

Esitys on toteutettu Jyväskylän Kaupunginteatterin ja työryhmän välisenä yhteistyönä ja esitystä ovat tukeneet Taiteen keskustoimikunta, Suomen Kulttuurirahasto ja Alli Paasikiven säätiö.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy, tervetuloa! Ryhmiä pyydetään ilmoittamaan saapumisesta ennakkoon kirjastoon.

Huom! Koronatilanteen vuoksi muutokset ovat mahdollisia: tapahtumia voidaan joutua perumaan, osallistujamääriä rajoittamaan tai live-tapahtumia siirtämään verkkoon. Mahdolliset muutokset päivitetään heti tapahtuman tietoihin, joten tarkistathan tiedot vielä tapahtuman lähestyessä. Kiitos!

Muut Kuka lohduttaisi Nyytiä? -esitykset kirjastoilla:
Kämmenniemen kirjasto ke 23.2.2022 kello 10Otathan huomioon kirjaston tapahtumien koronaohjeistukset:

Tapahtumissa on vahva maskisuositus, mikäli maskin käytölle ei ole terveydellisiä esteitä. Kasvomaskisuositus koskee ensisijaisesti 12 vuotta täyttäneitä.

Tartunnanjäljitystä helpottaa, jos tilaisuuden järjestäjällä on tiedot toimintaan osallistuneista henkilöistä. Tästä syystä keräämme tapahtuman osallistujien yhteystiedot joko ennakkoilmoittautumisten yhteydessä tai tapahtumassa paikan päällä. Mikäli tapahtumassa on ennakkoilmoittautuminen, siitä on mainittu erikseen. Yhteystietoja kerätään siten, että seurueesta vähintään yksi jättää tapahtuman järjestäjälle nimensä ja puhelinnumeronsa. Kerättyjä yhteystietoja käytetään ainoastaan ja vain tarvittaessa tartuntaketjujen jäljittämiseen. Yhteystietoja säilytetään maksimissaan 21 päivää tapahtumasta, minkä jälkeen tiedot hävitetään. Yhteystietojen tallentamisesta voi halutessaan myös kieltäytyä.

Kirjastojen tapahtumatoiminnassa otetaan huomioon etäisyydet, yleiset hygieniaohjeet ja kokoontumisrajat. Tilat järjestetään väljiksi niin, että niissä on mahdollista välttää tarpeettomia fyysisiä kontakteja. Kirjastoissa on tehostettu siivousta ja sisääntulojen yhteydestä löytyy käsidesipiste.

Kirjaston tapahtumiin ei saa tulla sairaana. Jääthän kotiin pienissäkin sairauden oireissa tai jos olet saanut ilmoituksen mahdollisesta altistumisesta koronavirukselle.

Huolehdi hyvästä hygieniasta eli pese kädet aina tullessa sekä lähtiessä. Muista käsienpesu myös aivastamisen ja yskimisen jälkeen.

Yski ja aivasta hihaan tai kertakäyttöliinaan.

Pidä riittävä turvaväli muihin kuin oman seurueesi jäseniin. Jos jonoja tai ruuhkaa syntyy, pidä huolta turvaväleistä.

Hygienia ja turvavälisäännöt ja -ohjeet koskevat myös kirjastojen ulkoalueilla järjestettäviä tapahtumia.