Siirry sisältöön

Veteraanit viettivät keväistä iltapäivää

Julkaistu 6.6.2019 14.12

Kotitori kutsui tamperelaiset ja orivesiläiset veteraanit viettämään toukokuun lopussa keväistä iltapäivää Viola-kodin ravintolaan. Paikalle saapuikin ilahduttavan paljon veteraaneja. Heille tarjottiin juhla-ateria kakkukahvien kera. Lämminhenkisessä iltapäivässä veteraaneja viihdyttävät Mieskuoro Laulajat sekä Inga Sulin-Ahola.


Inga Sulin-Ahola ihastutti laulullaan.

Kotitorin eli tamperelaisten ja orivesiläisten ikäihmisten palvelu- ja neuvontapisteen palvelupäällikkö Merja Pekkanen piti veteraaneille juhlapuheen, jossa kiitti heitä Suomen pelastamisesta ja nosti esiin veteraanien ihailtavan elämänasenteen.

– Kanssanne käymissämme puheluissa ja tapaamisissa Kotitorilla, olette antaneet meille myös mallia elämänasenteesta. Kuinka usein keskustelu veteraanin tai lotan kanssa päätyykään toteamukseenne: Olen kiitollinen elämästä! Vaikka teiltä vietiin paljon, vielä enemmän te annoitte eteenpäin. Minä toivon, että me opimme teiltä tuota kiitollisuutta ja puolestamme viemme sitä eteenpäin.


Kirsti ja Kauko Mäenpää viihtyivät juhlassa.

Merja Pekkanen kertoi Kotitorin juhlivan tänä vuonna 10-vuotista taivaltaan ja veteraanien iltapäivän olevan yksi juhlavuoden tapahtumista.

– Mietimme vuodenvaihteessa, miten haluamme vuotta juhlistaa. Pian oli selvää, että luonnollisestikin haluamme juhlia asiakkaidemme kanssa. Veteraanit ovat Kotitorin kunnia-asiakkaita ja niin alkoi tämä tilaisuus hahmottua, sanoi Pekkanen.


Mieskuoro Laulajat esittivät muun muassa Finlandian. Juhlapuheen veteraaneille piti Kotitorin palvelupäällikkö Merja Pekkanen.

Niille veteraaneille, jotka eivät päässeet tilaisuuteen, tarjottiin mahdollisuus tilata kakkukahvit kotiinsa kahvitteluseuran kera Kotitorilta.

Tilaisuuden järjestivät Kotitori ja Tampereen kaupunki. Samantapaisia tapahtumia veteraaneille on pidetty kevään aikana myös lähitoreilla.


Teksti Marika Haapala

Kuvat Kotitori