Siirry sisältöön

Työn kehittäjät palkittiin Raatihuoneella

Julkaistu 7.6.2018 15.22

Tampereen kaupungin Kehittäjäpalkinto 2018 -kilpailun tulokset ja palkinnot julkistettiin Raatihuoneella torstaina 7.6.2018 juhlavissa tunnelmissa. Kehittäjäpalkinto jaetaan kerran vuodessa ja palkintojen yhteissumma on 20 000 euroa.

Kehittäjäpalkinnon saajat Raatihuoneella
 

Kaupungin henkilöstöjohtaja Niina Pietikäinen ja työhyvinvointipäällikkö Sami Uusitalo jakoivat yhteensä 17 palkintoa kahdessa eri sarjassa.

Pietikäinen korosti luovuuden ja innokkuuden merkitystä kaupungin työyhteisöjen keskuudessa.

- Ihmisten halu kehittää ja kehittyä on suuri voimavara muutoksen maailmassa. Luovuus on arjen uskallusta kokeilla rohkeasti. Luovuus on myös kokemuksia onnistumisista ja epäonnistumisista, sanoo Pietikäinen.

Pietikäinen muistutti henkilöstöä siitä, että kehittäminen kuuluu kaikille työyhteisön jäsenille.

- Vastuullinen ja luova työnteko vie eteenpäin hyvinvoivaa Tamperetta.

Kehittäjäkilpailuun osallistui laajasti kaupungin henkilöstöä muun muassa kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluista, kasvatus- ja opetuspalveluista, avo- ja asumispalveluista ja kaupunkiympäristön suunnittelusta.

Raija Partiainen ja Juhani Korteniemi Raatihuoneella
Raija Partiainen ja Juhani Korteniemi palkittiin ergonomisen hiontapöydän keksimisestä Kehittäjäpalkinto-kilpailussa.

Ergonomisen hiontapöydän kehitelleet Koukkuniemen puuverstaalla työskentelevät maalari Juhani Korteniemi ja puuseppä Raija Partiainen olivat onnellisia huomionosoituksesta. Pöytään rakennettu pölynpoistojärjestelmä imee hionnasta tulevan pölyn vähentäen työntekijän pölyaltistusta.

-Käytöstä poistetuista suihkulavereista teimme hydraulisesti nousevan ja laskevan hiontapöydän, jolla saadaan erikokoiset hiottavat kappaleet oikealle korkeudelle. Keksintö parantaa työergonomiaa huomattavasti, Partiainen kertoo.

Pirjo-Liisa Länkinen, Päivi Mattila, Irene Rinne ja Ilona Sola Raatihuoneen juhlatilaisuudessa.
Pirjo-Liisa Länkinen, Päivi Mattila, Irene Rinne ja Ilona Sola saivat palkinnon uuden sote-hankintamenettelyn keksimisestä.

Pirjo-Liisa Länkinen, Päivi Mattila, Irene Rinne ja Ilona Sola palkittiin uuden sote-hankintamenettelyn innovoinnista, joka on yhdistelmä eri hankintamenettelyistä. Siinä on piirteitä puitejärjestelystä, dynaamisesta hankintajärjestelmästä ja palvelusetelistä. Perinteiseen puitejärjestelyyn verrattuna menettely on kestonsa ajan avoin, jolloin tarjouspyynnön vaatimukset täyttävät palveluntuottajat voidaan hyväksyä mukaan myös myöhemmin sopimuskaudella.

Sallamari Angerian kehittelemä Tampereen museoiden Juniorivuosikortti sai tunnustusta museopalveluiden käyttäjäkunnan laajentamisesta. Alle 18-vuotiaat nuoret pääsevät kortin avulla vierailemaan rajattomasti kaupungin museoissa.

Sallamari Angeria Raatihuoneen juhlatilaisuudessa.
Sallamari Angeria kehitti Juniorivuosikortin Tampereen museoille.

Liiku ja opi -ohjausvideot kehittäneet Milla Forssen, Anna-Liisa Jämsä-Taskinen, Sami Keto, Kirsi Kulmala ja Elina Pohjankunnas palkittiin neuropsykiatrisesti oireilevien lasten kanssa työskentelevien työn helpottamisesta. Videoiden myötä on mahdollista perehdyttää, ohjata ja tukea sekä vaikuttaa asenteisiin ja lisätä lapsia ohjaavien aikuisten tietotaitoa.

Milla Forssen, Anna-Liisa Jämsä-Taskinen, Sami Keto, Kirsi Kulmala ja Elina Pohjankunnas Raatihuoneen juhlatilaisuudessa.
Milla Forssen, Anna-Liisa Jämsä-Taskinen, Sami Keto, Kirsi Kulmala ja Elina Pohjankunnas saivat palkinnon Liiku ja opi -ohjausvideoiden kehittämisestä

Teksti Nette Tuominen

Kuvat Hanna Leppänen