Siirry sisältöön

Presidenttipari vieraili Tampereella 15.2.

Julkaistu 16.2.2017 12.21

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vieraili puolisonsa Jenni Haukion kanssa Tampereella keskiviikkona 15. helmikuuta 2017.

Pormestari Anna-Kaisa Ikonen kättelee presidentti Sauli Niinistöä.
Pormestari Anna-Kaisa Ikonen ja Rekrytorin tuottaja Mikko Honkala toivottivat presidenttiparin tervetulleeksi Tampereelle.

Tampereen vierailunsa aluksi presidentti Niinistö avasi rekrytointi- ja koulutustapahtuma Rekrytorin Tampereen messu- ja urheilukeskuksessa.


Presidentti Niinistö ja rouva Haukio tutustuivat Rekrytorin messuosastoihin ja seurasivat opiskelijoiden työnäytöksiä. Pormestari Ikonen emännöi kunniavieraita tapahtumassa.

Presidenttipari vieraili myös Museokeskus Vapriikissa, missä he kohtasivat monen sukupolven tamperelaisia päiväkotilapsista sotaveteraaneihin. Presidentti piti Vapriikissa myös tiedotustilaisuuden.

Jussinkylän päiväkotilapset odottamassa presidenttiä Vapriikissa
Jussinkylän päiväkodin lapset ottivat presidentin puolisoineen vastaan Vapriikissa innokkaalla liputuksella.
Presidentti tapaamassa Jussinkylän päiväkodin lapsia
Presidentti jututti Jussinkylän lapsia Vapriikin edustalla.

Vapriikissa presidentti Niinistö ja rouva Haukio tutustuivat Pajarin pojat -näyttelyyn, joka kertoo kenraali Aaro Pajarin hämäläisjoukoissa talvi- ja jatkosodassa taistelleiden sotilaiden tarinoita. He pääsivät myös tapaamaan Pajarin sotaveteraaneja.

Presidentti ja sotaveteraanit
Sotaveteraanit Antti Savela ja Eira Laalahti Pajarin Poikien perinneyhdistyksestä pääsivät yhteiskuvaan arvovieraiden kanssa.

Vapriikissa presidenttiparia emännöi myös kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Sanna Marin.

Tampereelta presidentti puolisoineen jatkoi matkaansa Mänttä-Vilppulaan. Presidenttiparin vierailu Pirkanmaalla on osa maakuntamatkojen sarjaa, jonka presidentti tekee tänä vuonna Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi.


Teksti Elise Kraatila

Kuvat Hanna Leppänen