Siirry sisältöön

Hiedanranta täyttyi ohjelmasta ja ihmisistä

Julkaistu 22.8.2016 13.04

Lielahden lähistöllä sijaitsevalla entisellä teollisuusalueella, Hiedanrannassa, järjestettiin lauantaina 20.8. suuret Puutarhajuhlat ja elektronisen musiikin tapahtuma SWÄG Open air. Lisäksi katutaidetapahtuma SPRAYCANKONTROL jatkui sunnuntaihin saakka. Tapahtumat keräsivät lauantaina noin 2600 kävijää.

Puutarhajuhlat houkuttelivat paikalle etenkin lapsiperheitä. SirkusRakkausPumPumin katutaidetyöpajassa kävijät saivat kokeilla graffitien tekoa opastetusti. – Maalarit olivat kaiken ikäisiä alkaen 1,5-vuotiaista eläkeläisiin. Innostuneita osallistujia riitti vilkkaassa tapahtumassa, ja kaikki olivat hyvällä tuulella, kertoo ohjaaja Tomi Lastunen SirkusRakkausPumpuPum ry:stä.

Graffitteja Hiedanrannassa

Opastetuilla kävelykierroksilla pääsi tutustumaan alueen kiehtovaan historiaan ja suljettuna pidettäviin rakennuksiin. Monen kävijän mielestä kiinnostavin ja salaperäisin kohde oli Nottbeckien yksityinen hautausmaa, joka on perustettu 1880-luvulla ja on tavallisesti suljettu yleisöltä. Tarinoita Hiedanrannasta -kierroksille osallistui arviolta 500 henkilöä.

Kartanon aulassa nähtiin kaupunginosataiteilija Henna Matanuskan vanne-esitys. Puutarhassa esiintyivät tanssiryhmä ZZCrew ja taiteilijat Pikku Simo ja Notkea Viiva. Kaarikoirien skeittihalli oli auki, ja monet lapset ja nuoret pääsivät tutustumaan lajiin ensimmäistä kertaa.

Opastettu kierros Hiedanrannassa
Opastetulla kierroksella oli mahdollisuus tutustua entisen teollisuusalueen mielenkiintoiseen historiaan.

Tunnelma kuin Berliinissä

Kun ilta hämärtyi, Hiedanrannassa paljastui upea tunnelmavalaistus. SWÄG Open Air -alueella kuultiin elektronista musiikkia ja nähtiin tehdasalueen seiniin heijastettua valotaidetta. Auringon laskettua tehtaiden välissä tanssittiin villisti ja nautittiin kävijöiden mielestä tunnelmasta, joka muistutti Berliiniä.

– Yhdistyksellemme Hiedanranta on ainutlaatuinen paikka järjestää tapahtumia, joita ei pysty toteuttamaan muualla Tampereella, kiittelee Swäg ry:n Joonas Toivonen.

Open air Hiedanrannassa
SWÄG Open Air -alueella kuultiin elektronista musiikkia ja nähtiin tehdasalueen seiniin heijastettua valotaidetta.

Tapahtumien järjestäjinä olivat alueen toimijat ja Tampereen kaupunki. Tapahtumat ovat osa Hiedanrannan kehitysprojektia, jossa Tampereen kaupungin rooli on ollut pitkälti mahdollistaja. Projektissa kokeillaan erilaista toimintaa ja samalla saadaan tietoa siitä, mikä kaupunkilaisia kiinnostaa ja mihin suuntaan aluetta tulisi kehittää.

Seuraavan kerran Hiedanrannassa tapahtuu 10.9., kun poikkitaiteellinen musiikkitapahtuma Maagillinen teatteri valtaa Kartanon ja sen puutarhan. Luvassa on psykedeelistä rockia, noisea, folkia, äänimaisemia, taideinstallaatioita, tanssia, videoprojisointeja ja naamiaiset. Maagillisen teatterin esiintyjälista on salainen ja julkaistaan tapahtuman jälkeen.

Lisätietoa tapahtumista Väliaikaisen Hiedanrannan sivuilta:


Teksti Leena Karppi

Kuvat Miikka Rekola, Hanna Kirmanen