Siirry sisältöön

Pekka Leppänen on vuoden 2015 vapaaehtoistyöntekijä

Julkaistu 21.1.2016 14.37

- Vierivä kivi ei sammaloidu, tuumaa tesomalainen Pekka Leppänen, joka on valittu Tampereen ensimmäiseksi sosiaali- ja terveysalalla toimivaksi vuoden vapaaehtoistyöntekijäksi. Kaupunkilähetyksessä tehtävä työ on erityisen lähellä palkitun sydäntä, mutta ehtii hän toimia myös Tesoma-seurassa ja Tesoman kehittämiseksi perustetussa OmaTesoma -hankkeessakin. Unohtaa ei sovi myöskään paikallista kalastusseuraa. Leppänen on näet innokas kalamies.

Valokuva: Apulaispormestari Mikko Aaltonen palkitsee vuoden 2015 vapaaehtoistyöntekijän Pekka Leppäsen.
 

Kun Tampereen kaupunki kysyi Valma-valmistelufoorumin kautta ehdotuksia vuoden 2015 vapaaehtoistyöntekijäksi, listalle saatiin monta hyvää ehdokasta. Loppujen lopuksi Pekka Leppäsen valinta oli helppo. Ehdottajat kehuivat häntä muun muassa uudenlaiseksi toimijaksi, joka on aina valmis auttamaan ja keksimään tekemistä niin nuorille kuin vanhoillekin.

Pekka Leppänen tähdentää, ettei hän ole vapaaehtoistoiminnassa mukana palkintojen toivossa vaan siksi, että auttaminen on hänelle mieluista. Se on hänelle sydämen asia.

- Ei siinä sen kummempia koulutuksia tarvita. Kunhan on ihminen ihmiselle ja haluaa antaa omaa aikaansa myös muille.

Palkitulta luonnistuu esiintyminen ja puhuminen. Hän kertookin tottuneensa olemaan ihmisten kanssa tekemisissä myös työssään Emil Aaltosen perustamien tehtaiden viimeisenä pääluottamusmiehenä.

Eläkkeellä hän on ollut vuodesta 2006.

Eläkepäivistään Leppänen antaa viikoittain päivän pari Kaupunkilähetyksessä tehtävään vapaaehtoistyöhön. Hän käy muun muassa vastaamassa puheluihin Aamukorvassa, joka on erityisesti ikäihmisille suunnattu päivystävä puhelin. Sitä hän on tehnyt jo kuusi vuotta ja huomannut, miten suuri ongelma yksinäisyys on tällä hetkellä.

- Voisinpa tällä vapaaehtoistyön palkinnolla olla esimerkkinä, jotta muutkin innostuisivat lähtemään mukaan toimimaan. Autettavia on niin paljon, Pekka Leppänen huokaa.


Teksti Tuula Ala-Honkola-Berge

Kuvat Hanna Leppänen