Siirry sisältöön Siirry suoraan hakuun

Kuuselan Lähitorilla nautittiin eväsretkitunnelmasta

Julkaistu 18.5.2015 15.16

Härmälässä Kuuselan Lähitorilla vietettiin perjantaina 8.5.2015 iltapäivää piknikin merkeissä. Tampereen kaupungin, Pirkanmaan Senioripalvelujen ja Sitran järjestämässä tapahtumassa oli rento meininki. Eväitä nautittiin leppoisassa tunnelmassa ja pilkistipä aurinkokin välillä Kuuselan kattoikkunoista.


Ohjelmassa oli virallisten puheiden ja eväiden syönnin lisäksi musiikkia, tanssia ja sekä valokuvanäyttelyn avajaiset. Lisäksi yhteistyökumppanit ja järjestöt esittelivät toimintaansa.

Lähitori on ikäihmisten alueellinen kohtaamispaikka, joka tuo palvelut ikäihmisten lähelle heidän kotikulmilleen. Härmälässä Tampereen kaupunki ostaa Lähitorin palvelut Pirkanmaan Senioripalveluilta.

Pirkanmaan Senioripalvelujen toimitusjohtaja Tiina Raiski toivotti kaikki tervetulleeksi tapahtumaan kertoen Lähitorien jatkavan vakaasti eteenpäin edelleen toimintaansa kehittäen.
Lähitori-mallia on kehitetty Sitran ja Tampereen kaupungin yhteisessä Kotona asumisen tukeminen -hankkeessa. Sitran terveiset tapahtumaan toi johtaja Antti Kivelä. Hän kertoi turkulaisten ottavan mallia Tampereen Lähitorista, mutta muuttavan vähän nimeä.

– Lähitorilla ei jätetä ihmistä yksin, siksi Sitra on kiinnostunut levittämään ja rahoittamaan hanketta.
Tapahtumassa vietettiin myös Härmälän alueen asukkaiden valokuvausryhmän näyttelyn avajaisia. Ryhmää vetänyt kouluttaja Mirja Muurimaa kertoi halunneensa ryhmän kuvaajien tulevan kuulluksi.

– Jos jokin asia, vaikka kirjojen lukeminen, on ollut intohimona kolmekymmentä vuotta, se ei muutu kun ihminen täyttää 60 tai 70 vuotta. Se näkyy näissä kuvissa, toteaa Muurimaa.

Valokuvausryhmässä mukana ollut Riitta Lavikka kertoi kamera kädessä nähneensä monta asiaa, jotka muuten olisi sivuuttanut.

– Tutut lenkkimaisemat, joille oli jo sulkenut silmänsä, avautuivat uudelleen, kun otti kameran käteen.
***
Piknikpäivän tunnelmiin pääset tutustumaan alla olevien kuvien avulla.


Teksti Marika Haapala