Siirry sisältöön

Harmaat henkilöt

Kokonaisuudessa oppilaat vierailevat Sara Hildénin taidemuseossa, jossa tutustutaan ylöjärveläislähtöisen Kari Vehosalon harmaansävyisiin, realistisen pikkutarkkoihin teoksiin. Toiminnallinen työpajakierros tuo sirkustaiteen museoon. Kokonaisuuden pääkäsitteet ovat museoammatit ja museon tehtävät.

Ilmoittautuminen alkaa 8.2.2021 klo 14.

HUOM! Ajat tähän kokonaisuuteen on lähetetty keväällä 2020 kouluille. Tähän alakokonaisuuteen osallistuvat koulut ovat:

Etelä-Hervanta

Kaarila

Kaukajärvi

Pohjois-Hervanta

Tesoma

Vuores

Wivi Lönn

Museopedagogiikka

Kokonaisuuden ohjelma:

Työpajakierros

Kari Vehosalon töissä outous yhdistyy realistiseen pikkutarkkuuteen. Myös sirkus on aikojen saatossa käsitellyt outoutta ja koetellut hyväksytyn rajoja. Eksoottisia sirkuksen esiintyjiä ovat olleet vahvat miehet ja parrakkaat naiset. Vehosalon töiden harmaat hahmot askarruttavat mieltä ruokkien mielikuvitusta ja herättäen ajatuksia. Tällä työpajakierroksella vuorottelevat näyttelyyn tutustuminen ja sirkustaide. Huom! Näyttely sisältää alastomuutta.

Ajankohta: viikot 10-16

Kesto: 90 min

Ohjaus: Tästä tulee niin hieno maailma ry. ja TAITEn museolehtorit ja freelancerit

Paikka: Sara Hildénin taidemuseo, Laiturikatu 13

Ajatteluläksy

Toimitamme opettajalle ajatteluläksyn, jonka avulla kokonaisuuden osa-alueet voi sitoa toisiinsa ja pidettyä lasten mielissä. Läksy vahvistaa oppilaan ajattelua ja oppimaan oppimista. Ajatteluläksy voi olla paperille painettu tai sähköisessä muodossa.

Lisätietoja

Museolehtori
Liisa Aholainen
puhelin 050 345 3904
sähköposti [email protected]

Yhteistyössä

Tampereen kaupunki