Siirry sisältöön

Rytmireilaaja

Viidesluokkalaiset tutustuvat Taidekaaren Rytmireilaaja-kokonaisuudessa säveltaiteeseen ja paikalliseen sinfoniaorkesteriin. Pääkäsitteitä ovat sävellys ja muoto, sointiväri sekä sinfoniaorkesteri.

Ilmoittautuminen tähän kokonaisuuteen on päättynyt.

Säveltaide

Kokonaisuuden ohjelma:

Nainen esittelee viulua koululuokan edessä.

Muusikkovierailu

Tampere Filharmonian orkesterimuusikot vierailevat luokissa ennen kokonaisuuteen kuuluvaa konserttia. Vierailun aikana tutustutaan yhdessä orkesteriin, muusikkoon ja hänen soittimeensa.

Ajankohta: viikko 12

Kesto: 45 min

Ohjaus: Tampere Filharmonian muusikot

Paikka: oma luokka tai musiikkiluokka

Ajatteluläksy

Toimitamme opettajalle ajatteluläksyn, jonka avulla kokonaisuuden osa-alueet voi sitoa toisiinsa ja pidettyä lasten mielissä. Läksy vahvistaa oppilaan ajattelua ja oppimaan oppimista. Ajatteluläksy voi olla paperille painettu tai sähköisessä muodossa.Tampere Filharmonian konsertti

Rytmireilaaja huipentuu Tampere Filharmonian Tarua ja Fantasiaa -konserttiin Tampere-talossa. Konsertissa kuullaan klassista ja elokuvamusiikkia sinfoniaorkesterin esittämänä.


Ajankohta: 18.5. ja 19.5. klo 10.00

Kesto: n. 50 min

Toteutus: Tampere Filharmonia

Paikka: Tampere-talo, Yliopistonkatu 55Lisäksi tarjolla nopeimmille:

Musiikkimatka maailmalle -musavinkkaus

Pääkirjasto Metson musiikkiosasto tarjoaa musavinkkaustuokioita kokonaisuuteen osallistuville luokille. Musavinkkauksia on tarjolla 16 kpl syyslukukaudella ja 16 kpl kevätlukukaudella. Kevään vinkkausajat ajoittuvat välille 25.4.–10.5. Musavinkkauksen kesto on 45 min.

Vinkkaustuokiot täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumislinkki vinkkauksiin avautuu tälle sivulle samanaikaisesti erityisopetuksen ilmoittautumisen kanssa ma 7.2. klo 14.30.

Lisätietoja

ma. Museolehtori
Kirsi Karvonen
puhelin 040 173 3911
sähköposti [email protected]

Yhteistyössä

Tampereen kaupunki