Siirry sisältöön

Koronatodistus (koronapassi)

Miten saat koronapassin?

Saat koronarokotustodistuksen (koronapassin) käyttöösi Omakannasta. Todistus näkyy Omakannassa viiden päivän sisällä siitä, kun olet saanut rokotuksen.

  • Kirjaudu Omakantaan.
  • Valitse vasemman reunan valikosta kohta Koronatodistus.
  • Avaa koronatodistus painamalla pdf-linkkiä. Jos sinulla on todistus, se avautuu uuteen välilehteen.
  • Tallenna pdf-tiedost puhelimeesi. Voit myös tulostaa todistuksen paperille.

Ne tamperelaiset ja orivesiläiset sekä Tampereella toisen asteen oppilaitoksissa opiskelevat, jotka eivät voi käyttää Omakanta-verkkopalvelua, saavat koronatodistuksen omalta terveysasemaltaan ja opiskelijat opiskeluterveydenhuollon toimipisteiltä . Huom! Ethän turhaan kuormita palveluja, joten haethan todistuksen paikan päältä vain jos et saa sitä itse käyttöösi Omakannasta ja tarvitset todistuksen heti.

Jos yli 10-vuotias lapsi tai nuori tarvitsee koronatodistuksen eikä hän voi itse ladata tai tulostaa passia Omakannasta, voi koronatodistuksen hakea omalta terveysasemalta . Lapsen tai nuoren pitää joko itse noutaa tai olla mukana noutamassa todistusta. Kannattaa varautua todistamaan henkilöllisyys.

Kirjastoissa saat henkilökunnalta opastusta koronapassin lataamiseen tai tulostamiseen. Sampolan ja Hervannan kirjastojen tietotoreilla on tarjolla henkilökohtaista opastusta palveluaikana, ja myös muissa kirjastoissa saat apua sekä asiointiin että tulostamiseen (tulosteet à 0,30 €). Sinun pitää kuitenkin itse pystyä asioimaan Omakannassa ja tähän tarvitset pankkitunnukset. Henkilökunta voi vain opastaa asioinnissa.

Koronatodistus ulkomailla saaduista rokotuksista

Oletko saanut koronarokotteet muussa EU-maassa kuin Suomessa?
Jos olet saanut koronarokotuksesi muussa EU-maassa, sinun pitää pyytää todistus siitä maasta, jossa olet rokotuksen saanut.

Oletko saanut koronarokotteet EU:n ulkopuolella?
Jos olet saanut koronarokotuksesi maassa, jonka kanssa EU:lla on sopimus yhteisestä sähköisestä koronatodistuksesta, sinun pitää pyytää todistus siitä maasta, jossa olet rokotuksen saanut. Näitä maita ovat:

  • Albania, Andorra, Armenia, Färsaaret, Islanti, Israel, Liechtenstein, Marokko, Monaco, Norja, Panama, Pohjois-Makedonia, San Marino, Sveitsi, Turkki, Ukraina, Vatikaanivaltio ja Yhdistynyt kuningaskunta

Jos olet saanut koronarokotukset EU:n ulkopuolella, maassa, jolla ei ole sopimusta EU:n kanssa yhteisestä sähköisestä koronatodistuksesta, voit saada EU-koronatodistuksen, jos vaaditut edellytykset täyttyvät. Todistuksen saamiseksi sinun on käytävä henkilökohtaisesti asiointipisteessä esimerkiksi terveysasemalla (et voi saada todistusta asioimalla etänä esimerkiksi sähköpostilla):

  • Jos olet Suomen kansalainen ja asut ulkomailla, käy kysymässä koronatodistusta siitä kunnasta, josta muutit ulkomaille.
  • Koronatodistus voidaan tehdä EU:n ulkopuolelta Tampereelle tai Orivedelle pitkäaikaisesti esimerkiksi työn, opiskelun tai muun syyn vuoksi tuleville. Matkailijoille tai muille lyhytaikaisesti Suomessa vieraileville todistusta ei myönnetä.

EU:n koronarokotustodistus voidaan myöntää ainoastaan rokotevalmisteille, joille Euroopan komissio on myöntänyt myyntiluvan tai jotka ovat WHO:n hätäkäyttölistalla: Ulkoinen linkkiTHL: Hyväksyttävät koronarokotussarjat Suomessa

Todistusta varten sinulla on oltava mukana tarvittavat dokumentit EU:n ulkopuolella annetuista rokotuksista sekä pitkäaikaisen oleskelun syystä. Hyväksyttävä todistus pitkäaikaisen oleskelusi syystä voi olla esimerkiksi työnantajan tai opiskelupaikan todistus.

Jos olet juuri muuttanut ulkomailta Tampereelle, muistathan tehdä muuttoilmoituksen, jotta oikeat tietosi näkyvät väestörekisteritiedoissa.

Sinun on tultava henkilökohtaisesti paikalle. Todistuksia ei kirjoiteta etäpalveluna. Varaudu todistamaan henkilöllisyytesi virallisella henkilötodistuksella ja ota mukaan kaikki tarvittavat dokumentit.

Onko koronarokotustiedoissasi virheitä?

Jos Omakannan koronarokotustiedoissasi on virhe tai sieltä puuttuvat tiedot saamastasi rokotteesta, voit pyytää koronarokotustodistuksessasi näkyvien rokotustietojesi korjausta verkkolomakkeella:

Lomake käsitellään kolmen arkipäivän kuluessa. Kun virhe on korjattu, saat siitä tekstiviestin. Omakannan koronarokotustietoihisi muutokset päivittyvät viiden päivän sisällä korjauksesta.

Lomakkeella voit tehdä vain Tampereella tai Orivedellä annettujen koronarokotusten kirjausten korjauspyyntöjä.

Jos et pysty käyttämään verkkolomaketta, voit pyytää korjausta omalta terveysasemaltasi tai terveyspalvelujen neuvonnasta numerosta 03 5657 0023 (joka päivä kello 7 - 22).

Missä koronapassia tarvitaan?

EU:n koronatodistusta voi käyttää rajanylitystilanteissa EU-alueella. Koronatodistus koostuu kolmesta eri todistuksesta: todistus koronarokotuksesta, todistus koronatestituloksesta ja todistus sairastetusta koronavirustaudista. Matkustajan on ennen matkaa selvitettävä, mikä EU:n koronatodistus tarvitaan kohdemaan rajanylitykseen. Rajanylitykseen voi riittää EU:n koronarokotustodistus.

EU:n koronatodistus on toiminut koronapassina 16.10.2021 alkaen. Koronapassi mahdollistaa sisäänpääsyn erilaisiin tilaisuuksiin ja tapahtumiin.


Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/koronapassi