Siirry sisältöön

Koronatodistus (koronapassi)

Miten saat koronapassin?

Saat koronarokotustodistuksen (koronapassin) käyttöösi Omakannasta. Todistus näkyy Omakannassa viiden päivän sisällä siitä, kun olet saanut rokotuksen.

  • Kirjaudu Omakantaan.
  • Valitse vasemman reunan valikosta kohta Koronatodistus.
  • Avaa koronatodistus painamalla pdf-linkkiä. Jos sinulla on todistus, se avautuu uuteen välilehteen.
  • Tallenna pdf-tiedost puhelimeesi. Voit myös tulostaa todistuksen paperille.

Jos sinulla ei ole mahdollisuutta käyttää Omakantaa, saat koronatodistuksen omalta terveysasemaltasi tai Tullinkulman opiskeluterveydenhuollosta . Huom! Ethän turhaan kuormita palveluja, joten haethan todistuksen paikan päältä vain jos et saa sitä itse käyttöösi Omakannasta ja tarvitset todistuksen heti.

Kirjastoissa saat henkilökunnalta opastusta koronapassin lataamiseen tai tulostamiseen. Sampolan ja Hervannan kirjastojen tietotoreilla on tarjolla henkilökohtaista opastusta palveluaikana, ja myös muissa kirjastoissa saat apua sekä asiointiin että tulostamiseen (tulosteet à 0,30 €). Sinun pitää kuitenkin itse pystyä asioimaan Omakannassa. Henkilökunta voi tässä vain opastaa.

Onko koronarokotustiedoissasi virheitä?

Jos Omakannan koronarokotustiedoissasi on virhe tai sieltä puuttuvat tiedot saamastasi rokotteesta, voit pyytää koronarokotustodistuksessasi näkyvien rokotustietojesi korjausta verkkolomakkeella:

Lomake käsitellään kolmen arkipäivän kuluessa. Kun virhe on korjattu, saat siitä tekstiviestin. Omakannan koronarokotustietoihisi muutokset päivittyvät viiden päivän sisällä korjauksesta.

Lomakkeella voit tehdä vain Tampereella tai Orivedellä annettujen koronarokotusten kirjausten korjauspyyntöjä.

Jos et pysty käyttämään verkkolomaketta, voit pyytää korjausta omalta terveysasemaltasi tai terveyspalvelujen neuvonnasta numerosta 03 5657 0023 (joka päivä kello 7 - 22).

Missä koronapassia tarvitaan?

EU:n koronatodistusta voi käyttää rajanylitystilanteissa EU-alueella. Koronatodistus koostuu kolmesta eri todistuksesta: todistus koronarokotuksesta, todistus koronatestituloksesta ja todistus sairastetusta koronavirustaudista. Matkustajan on ennen matkaa selvitettävä, mikä EU:n koronatodistus tarvitaan kohdemaan rajanylitykseen. Rajanylitykseen voi riittää EU:n koronarokotustodistus.

EU:n koronatodistus on toiminut koronapassina 16.10.2021 alkaen. Koronapassi mahdollistaa sisäänpääsyn erilaisiin tilaisuuksiin ja tapahtumiin.

Koronapassin käyttö kaupungin tiloissa

Tampereen kaupungin kulttuuri-, liikunta- ja nuorisotiloissa järjestettävissä yli sadan henkilön yleisötilaisuuksissa, joissa ei voida osoittaa kaikille osallistujille omaa istumapaikkaa, edellytetään koronapassin esittämistä sisäänpääsyssä 24.11. - 19.12.2021.

Kirjastossa ei tarvitse esittää koronapassia, kun asioit lainaus- tai kokoelmapalveluissa. Uimahalleille, kuntosaleille ja liikunnanohjausryhmiin tulevien asiakkaiden ei tarvitse esittää koronapassia sisäänpääsyssä.

Katso tiedotteesta tarkemmat tiedot, missä Tampereen kaupungin tiloissa koronapassia edellytetään:


Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/koronapassi