Siirry sisältöön

Tampereen asumispäivystys ja asumisyksiköt (Tastu)

Koronvirustilanne: Tampereen asumispäivystys ja asumisyksiköt eli Tastu palvelee toistaiseksi. Huomioithan yleiset hygieniaohjeet tartuntojen välttämiseksi.

Tampereen asumispäivystys ja asumisyksiköt (Tastu)
33720 Tampere

  • Asumispäivystys: 040 801 2799 (24h)
  • Palveluasuminen: 044 745 9148 ja sairaanhoitaja 044 754 7657
  • Tehostettu palveluasuminen ja Viisikko: 044 745 8514 ja sairaanhoitaja 044 720 3671
  • Sosiaalityöntekijä: 040 806 2143
  • Osastonhoitaja: 040 806 2207

Asumispäivystys

Asumispäivystys on tarkoitettu asunnottomille tamperelaisille. Sinne voi hakeutua ympäri vuorokauden. Palveluihin voi tulla päihtyneenä, mutta päihteiden tuonti alueelle tai tiloihin on kielletty.

Tarjolla on maksuton aamu- ja iltapala. Lounas ja päivällinen ovat maksullisia. Huoneet ovat kahden hengen huoneita, joissa on wc ja suihku. Yksikössä on myös pyykinpesumahdollisuus. Lääkehoito tapahtuu asiakkaan omilla lääkkeillä henkilökunnan valvonnassa.

Asumispäivystyksessä asiakkaan tilanne kartoitetaan, minkä jälkeen asiakasta tuetaan, jotta hän pääsee siirtymään eteenpäin mahdollisimman tarkoituksenmukaisesti.

Asumisyksiköt

Tukiasumisen, palveluasumisen, tehostetun palveluasumisen asumisyksiköt ovat päihteettömiä vuokra-asuntoja, joihin hakeudutaan päihde- ja mielenterveyspalvelujen asiakasohjausyksikön kautta sosiaalityöntekijän laatimalla palvelupyynnöllä.

Kaikki asunnot ovat valmiiksi kalustettuja. Asukkaille tarjotaan keskusteluapua ja tukea arjessa selviytymiseen. Talossa on tarjolla viriketoimintaa. Henkilökunta huolehtii asiakkaan lääkehoidosta tämän omilla lääkkeillä.

Tukiasuminen (16 asuntoa): Asukkaat saavat ohjausta arjen sujumiseen ja tukea päihteettömyyteen. Tarkoituksena on kuntoutua kohti normaalia vuokra-asumista.

Palveluasuminen (16 asuntoa): Henkilökuntaa on paikalla paitsi yöllä ja viikonloppuna supistetusti. Asukasta tuetaan arjen toiminnoissa kuntoutussuunnitelman mukaisesti. Asukkaalla on mahdollisuus ostaa tarvittaessa ateriat talolta.

Tehostettu palveluasuminen (11 asuntoa): Asukkaille tarjotaan apua ympäri vuorokauden. Tehostetussa palveluasumisessa työskennellään kuntouttavalla työotteella huolehtien kunkin asukkaan yksilölliset tarpeet.

Viisikko, lyhytaikainen laitoskuntoutus

Tehostetun palveluasumisen osastolla on viisi kuntoutuspaikkaa. Kuntoutusjaksot ovat yleensä kahden viikon mittaisia ja niiden avulla tuetaan asiakkaan päihteettömyyttä ja kotona pärjäämistä.

Viisikon palveluun kuuluvat ateriat, lääkkeet ja hoitotarvikkeet. Kuntoutujille on kalustettu yhden hengen huone, jossa on wc ja suihku. Tarjolla on keskusteluapua ja talon viriketoimintaa.

Palveluun hakeudutaan sosiaalityöntekijän palvelupyynnöllä päihde- ja mielenterveyspalvelujen asiakasohjausyksikön kautta.