Siirry sisältöön

Kotipalvelua palvelusetelillä

Kotipalveluun oikeutetut lapsiperheet voivat hankkia tilapäistä kotipalvelua yksityisiltä palveluntuottajilta ja järjestöiltä palvelusetelillä.

Palvelusetelin myöntää lapsiperheiden kotipalvelun ja perhetyön yksikkö. Jos tarvitset kotipalvelua, voit ottaa yhteyttä oman alueesi perhetyönohjaajaan, joka arvioi, täyttyvätkö palvelusetelin myöntämiskriteerit.

Myönteisen päätöksen saatuasi voit valita palveluntuottajan kaupungin ylläpitämästä palveluntuottajien rekisteristä.

Palvelut vastaavat sisällöltään ja laadultaan kaupungin tuottamaa lapsiperheiden tilapäistä kotipalvelua. Kaupunki veloittaa asiakkaalta palvelusta omavastuuosuuden. Se on samansuuruinen kuin kaupungin tuottaman tilapäisen kotipalvelun asiakasmaksu.

Palvelusetelin arvo on joko 10, 20 tai 30 tuntia. Yksittäisen kotipalvelukäynnin minimiaika on kaksi tuntia. Asiakas voi käyttää eri palveluntuottajia saamansa tuntimäärän verran. Palvelusetelin voimassaoloaika on kolme kuukautta päätöksen tiedoksisaannista.

Perheelle voidaan myöntää jatkopäätöksellä ensimmäisen jakson jälkeen vielä 10 tai 20 tuntia tilapäistä kotipalvelua. Jos tarve jatkuu toisenkin jakson jälkeen, tarvetta ei pidetä enää tilapäisenä, vaan asiakkaan kanssa arvioidaan yhdessä jatkopalveluiden tarve.