Siirry sisältöön

Henkilökohtaista apua palvelusetelillä

Henkilökohtaiseen apuun oikeutetut henkilöt voivat hyödyntää palveluseteliä ja valita itse palveluntuottajan henkilökohtaisen avun yksikön hyväksymistä palveluntuottajista.

Nainen valkoisen kepin kanssa Frenckellin edessä.

Jos haluat apua palvelusetelimallilla, ota yhteyttä oman alueesi vammaispalveluihin. Siellä arvioidaan, täyttyvätkö palvelusetelin myöntämiskriteerit. Kun saat myönteisen päätöksen, ole yhteydessä Pirkanmaan henkilökohtaisen avun yksikköön. Saat lisätietoa palvelun käytöstä ja palvelusetelin sekä palvelusetelinumeron. Voit valita palveluntuottajan henkilökohtaisen avun yksikön ylläpitämästä palveluntuottajien rekisteristä.

Voit käyttää eri palveluntuottajia sinulle myönnetyn henkilökohtaisen avun tuntimäärän mukaan. Päätöksessä myönnettyjä henkilökohtaisen avun tunteja ei saa ylittää.

Kun saat kunnastasi päätöksen henkilökohtaisen avun palvelusetelistä , varaa henkilökohtaisen avun keskuksesta aika palvelusetelin käyttöönottoa varten.

Voit varata ajan verkossa:

Ajan voit varata myös lähettämällä sähköpostia osoitteeseen avustaja(at)tampere.fi tai soittamalla numeroon 041 730 2108.

Henkilökohtaisen avun yksiköstä saat tunti-ilmoituslomakkeen, jonka avulla pystyt seuraamaan tuntien käyttöä. Lomakkeeseen kannattaa pyytää avustajalta kuittaus vakuudeksi tehdyistä tunneista.

Pirkanmaan kunnilla on yhteinen henkilökohtaisen avun sääntökirja. Sääntökirjassa kuvataan palvelun sisältöä ja käytännöntoteutusta asiakkaan, palveluntuottajan ja henkilökohtaisen avun yksikön näkökulmasta.

Kaavakkeeseen suositellaan pyydettäväksi avustajalta kuittaus vakuudeksi tehdyistä tunneista.

Asiakastyytyväisyyskyselyn tulokset

Palveluntuottajat on asetettu paremmuusjärjestykseen asiakastyytyväisyyskyselyn perusteella.

TOP 3
1. Toiminimi Kirsti Selin, keskiarvo 4,82

2. Koti- ja hyvinvointipalvelut Selise Oy, keskiarvo 4,73

3. Pirkanmaan avustajakeskus Oy, keskiarvo 4,63

Katso kaikki tulokset täältä:


Asiakaskokemuskyselyn 2021 yhteenveto (pdf)

Palvelusetelituottajat kunnittain