Siirry sisältöön

Pirkanmaan omais- ja perhehoidon sekä henkilökohtaisen avun keskus

Pirkanmaan omais- ja perhehoidon sekä henkilökohtaisen avun keskus toimii kuntien kumppanina henkilökohtaisen avun, perhehoidon ja omaishoidon tuen järjestämisessä. Henkilökohtaista apua, perhehoitoa ja omaishoidon tukea haetaan omasta kunnasta. Sekä asiakkaat että kuntien työntekijät voivat ottaa keskukseen yhteyttä kysyäkseen ohjausta ja neuvontaa palveluihin liittyvissä asioissa.

Yksiköt

Henkilökohtaisen avun yksikkö

Henkilökohtaisen avun yksikkö opastaa työnantajamalliin liittyvissä asioissa niin asiakkaita kuin kuntien työntekijöitä. Yksikkö toimii palkan sijaismaksajana.
Lisäksi henkilökohtaisen avun yksikkö koordinoi henkilökohtaisen avun palveluseteliä ja ostopalvelua Pirkanmaan alueella.

Perhehoidon yksikkö

Perhehoidon yksikkö vastaa ikäihmisille, kehitysvammaisille sekä erityistä tukea tarvitseville lapsille, nuorille ja aikuisille tarkoitetusta perhehoidosta.

Mainiot maakunnalliset -blogi

HB-Pirkanmaa

Henkilökohtainen budjetointi vammaispalveluissa -hankkeen tunniste.

Henkilökohtainen budjetti vammaispalveluissa - asiakkaan ja ammattilaisen tukeminen, Pirkanmaan alueellinen kokeiluhanke eli HB-Pirkanmaa on käynnissä ja jatkuu vuoden 2021 loppuun.

Tietoa keskuksesta

Pirkanmaan omais- ja perhehoidon sekä henkilökohtaisen avun keskus palvelee kaikkia Pirkanmaan kuntia (Akaa, Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Kihniö, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Punkalaidun, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala, Tampere, Urjala, Valkeakoski, Vesilahti, Virrat ja Ylöjärvi). Keskuksen palveluista on sovittu yhteistoimintasopimuksella ja sen rahoitus tulee kunnilta.

Toiminta etenee vaiheittain. Henkilökohtaisen avun yksikkö ja perhehoidon yksikkö palvelevat jo asiakkaita. Henkilökohtaisen avun ostopalvelu ja palvelusetelimallin ohjaus siirtyvät keskukseen vuoden 2021 alussa. Omaishoidon tuki liittyy mukaan vuoden 2022 alussa.

Ohjausryhmä valvoo keskuksen toimintaa. Siinä on edustus jokaisesta Pirkanmaan kunnasta. Keskuksen toimitilat sijaitsevat Tampereella.


Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/hop