Siirry sisältöön

Pirkanmaan omais- ja perhehoidon sekä henkilökohtaisen avun keskus

Pirkanmaan omais- ja perhehoidon sekä henkilökohtaisen avun keskus logo.

Pirkanmaan omais- ja perhehoidon sekä henkilökohtaisen avun keskus toimii kuntien kumppanina henkilökohtaisen avun, perhehoidon ja omaishoidon tuen järjestämisessä.

Keskuksen toiminta alkaa vaiheittain. Vuoden 2020 alussa aloittivat sekä Pirkanmaan henkilökohtaisen avun yksikkö että Pirkanmaan perhehoidon yksikkö. Vuoden 2021 alussa henkilökohtaisen avun ostopalvelu ja palvelusetelimallin ohjaus siirtyy keskuksen hoidettavaksi. Omaishoidon tuki liittyy keskuksen toimintaan vuoden 2022 alussa.

Henkilökohtaista apua, perhehoitoa ja omaishoidon tukea haetaan omasta kunnasta. Sekä asiakkaat että kuntien työntekijät voivat ottaa keskukseen yhteyttä kysyäkseen ohjausta ja neuvontaa palveluihin liittyvissä asioissa.

Keskus palvelee kaikkia Pirkanmaan kuntia (Akaa, Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Kihniö, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Punkalaidun, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala, Tampere, Urjala, Valkeakoski, Vesilahti, Virrat ja Ylöjärvi).
Kuntien kesken on sovittu keskuksen palveluista yhteistoimintasopimuksella. Kuntien lautakunnat ovat hyväksyneet yhteiset ohjeet ja toimintamallit, jotka ohjaavat sekä keskuksen että kuntien toimintaa. Keskuksen rahoitus tulee kunnilta.

Keskuksen toimintaa seuraa ja valvoo ohjausryhmä. Ohjausryhmässä on edustus jokaisesta Pirkanmaan kunnasta. Keskuksen hallinnoinnista vastaa Tampereen kaupunki ja sen toimitilat sijaitsevat Tampereella.

Henkilökohtaisen avun yksikkö

Henkilökohtaisen avun yksikkö opastaa työnantajamalliin liittyvissä asioissa niin asiakkaita kuin kuntien työntekijöitä. Yksikkö toimii palkan sijaismaksajana.

Perhehoidon yksikkö

Perhehoidon yksikkö vastaa ikäihmisille, kehitysvammaisille sekä erityistä tukea tarvitseville lapsille, nuorille ja aikuisille tarkoitetusta perhehoidosta.


Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/hop