Sosiaali- ja kriisipäivystys

Voit ottaa yhteyttä Tampereen sosiaali- ja kriisipäivystykseen elämän erilaisissa akuuteissa kriisitilanteissa. 

Puhelin 0500 625 990, ympäri vuorokauden

Sosiaali- ja kriisipäivystyksessä hoidamme muun muassa

  • kiireelliset lastensuojeluasiat virka-ajan ulkopuolella
  • alaikäisten päihteidenkäyttöön ja rikollisuuteen liittyvät yhteydenotot
  • perhe- ja lähisuhdeväkivaltatilanteet.

Saat meihin yhteyden myös soittamalla yleiseen hätänumeroon 112. 
Sähköposti: sosiaalipaivystys(at)tampere.fi

Sosiaali- ja kriisipäivystyksen sosiaalityöntekijät työskentelevät Tampereen poliisiaseman ja Tays Päivystys Acutan yhteydessä.

Lastensuojeluasiat

  • ma, ti, to ja pe klo 9 - 15, ke klo 10 - 15: puhelin 040 568 5520 (lastensuojelupäivystys)
  • muina aikoina: puhelin 0500 625 990 (sosiaali- ja kriisipäivystys)

Lastensuojelupäivystyksessä vastaanotetaan virka-aikana tamperelaisia ja orivesiläisiä koskevat lastensuojeluilmoitukset ja hoidetaan kiireelliset lastensuojeluasiat. Kiireettömissä asioissa lapsiperheet voivat ottaa yhteyttä lapsiperheiden sosiaalityöhön ja aikuiset aikuissosiaalityöhön.

Kriisiapu

Sosiaali- ja kriisipäivystys vastaa kriisiavun järjestämisestä (esimerkiksi läheisen kuolema, vakava väkivallanteko) ja auttaa ratkaisemaan tilanteita, kun ikäihminen ei pärjää yksin kotona.

Sosiaali- ja kriisipäivystykseen voit olla yhteydessä myös silloin, kun tarvitaan kiireellisesti sosiaalitoimen arviota eivätkä ratkaisut voi odottaa seuraavaan arkipäivään.

Nuorten selviämisasema

Nuorten selviämisasema toimii sosiaalipäivystyksessä viikonloppuöisin. Sen palvelut on tarkoitettu alle 18-vuotiaille päihtyneille pe - la klo 20 - 08 ja la - su klo 20 - 08. Yhteyttä voit ottaa numeroon 040 806 3515.

Sosiaali- ja kriisipäivystyksessä ei hoideta tilanteita, jotka voivat odottaa seuraavaan arkipäivään kenenkään turvallisuuden vaarantumatta. Sosiaali- ja kriisipäivystyksessä ei käsitellä rahaa, tehdä tilisiirtoja tai makseta laskuja. Toimeentulotukiasioissa ota yhteyttä ensisijaisesti Kelaan.
Sosiaali- ja kriisipäivystyksessä ei voida panna täytäntöön lapsen huolto- ja tapaamisasioita, jos tapaamissopimusta tai oikeuden päätöstä ei noudateta. Tapaamisoikeuden täytäntöönpanoa voi hakea käräjäoikeudesta virka-aikana.

Virka-aikana sosiaali- ja kriisipäivystys palvelee Tampereella ja Orivedellä asuvia. Virka-ajan ulkopuolella palvelut kattavat koko Pirkanmaan lukuun ottamatta Kuhmoista.

Kriisityö

Kriisityön apua tarvitsevat ovat joutuneet kohtaamaan äkillisen, epätavallisen tai odottamattoman tilanteen, joka aiheuttaa psyykkisiä seuraamuksia tapahtuman jälkeen. Useimmiten avuntarvitsijoita ovat onnettomuuden tai väkivallan uhrit, läheisen kuoleman tai loukkaantumisen kokeneet tai "läheltä piti" -tilanteen osalliset. 

Jälkipuinnilla pyritään ehkäisemään kriisien aiheuttamia jälkireaktioita, joita ovat mm. ahdistavat muistot ja mielikuvat tapahtuneesta, syyllisyys, häpeä omasta selviytymisestä, univaikeudet ja muistihäiriöt.

Tampereen ja Oriveden kriisityöstä vastaa Tampereen kaupungin sosiaali- ja kriisipäivystys: puhelin 050 502 0555
 

Sosiaali- ja kriisipäivystyksen päällikkö Taru Herranen
Johtava sosiaalityöntekijä Paula Hurttia

Tämän sivun löydät myös osoitteella tampere.fi/sosiaalipaivystys

Päivitetty 28.5.2022