Siirry sisältöön

Pyörämatkailu

Kaupunkipyörät

Kaupunkipyörän voi vuokrata Juvenes Kioski Centreltä, keskeltä Keskustoria, hintaan 5 €/vrk. Käyttäjä saa mukaansa sekä pyörän avaimen että vaijerilukon. Pyörän voi noutaa Keskustorin parkista. Pyörien vuokraus käynnistyy kesällä 2020 juhannuksen jälkeen.

Lukko ja avaimet tulee palauttaa kioskiin sen aukioloaikojen puitteissa viimeistään seuraavana päivänä vuokrauksesta. Vuokrauksen yhteydessä tulee olla virallinen henkilöllisyystodistus mukana.

Kaupunkipyöriä parkissa
Kaupunkipyörien tukikohta sijaitsee Tampereen keskustassa, Frenckellinaukiolla.

Pyhä-Näsi -pyörämatkailureitistö

Pyhä-Näsi on erityisesti polkupyöräilijöille suunniteltu matkailureitistö, joka nojaa paikallisiin palveluihin, kärkikohteisiin ja piileviin aarteisiin. Voit valita eri pituisia valmiita reittejä tai suunnitella omasi. Matkaa voi leppoistaa pakkaamalla polkupyörän laivan tai junan kyytiin ja tehdä pienempiä päivämatkoja määränpäässä. Pyhä-Näsi -matkailureitistö on luotu Pirkanmaan ELY-keskuksen myöntämän Manner-Suomen maaseudun kehittämisrahoituksen tuella.

Iso-Vilusen skeitti-, BMX- ja trial-pyöräilypuisto

Iso-Vilusen harrastuspuistoon kannattaa tulla kauempaakin. Puistosta löytyvät tasokkaat skeitti-, BMX- ja trial-polkupyöräradat. Iso-Vilunen sijaitsee Viialassa, Kaukajärven ja Messukylän lähistölle, ja paikalle pääsee hyvin bussilla.