Siirry sisältöön

Pyörämatkailu

Kaupunkipyörät

Kaupunkipyörät tarjoavat nopean tavan liikkua niin vapaa-ajalla kuin työ- ja asiointimatkoillakin. Kaupunkipyörät täydentävät joukkoliikenteen palveluita, ja pyöriä on tarjolla keskustassa ja sen lähialueilla, kuten ratikkareitin varressa Kalevan alueella. Kaupunkipyöräjärjestelmään kuuluu 700 kaupunkipyörää ja noin 95 kaupunkipyöräasemaa.

Pyörien käyttöä varten voi valita 4 euron hintaisen päivälipun, 7 euron hintaisen kuukausilipun tai 25 euron hintaisen kausilipun. Huolettomalla kausilipulla voi kaupunkipyöräillä koko kauden lokakuun loppuun. Maksuihin sisältyy rajaton määrä 45 minuutin mittaisia matkoja, pidempiaikaisesta yhtäjaksoisesta käytöstä veloitetaan lisämaksu.

Kaupunkipyörien käyttöä varten tarvitaan Tampereen kaupunkipyörät -sovellus, jolla rekisteröidytään kaupunkipyörien käyttäjäksi ja jolla maksetaan pyörän käytöstä

Lisätietoa kaupunkipyöristä Nyssen verkkosivuilla:

Pyhä-Näsi -pyörämatkailureitistö

Pyhä-Näsi on erityisesti polkupyöräilijöille suunniteltu matkailureitistö, joka nojaa paikallisiin palveluihin, kärkikohteisiin ja piileviin aarteisiin. Voit valita eri pituisia valmiita reittejä tai suunnitella omasi. Matkaa voi leppoistaa pakkaamalla polkupyörän laivan tai junan kyytiin ja tehdä pienempiä päivämatkoja määränpäässä. Pyhä-Näsi -matkailureitistö on luotu Pirkanmaan ELY-keskuksen myöntämän Manner-Suomen maaseudun kehittämisrahoituksen tuella.

Iso-Vilusen skeitti-, BMX- ja trial-pyöräilypuisto

Iso-Vilusen harrastuspuistoon kannattaa tulla kauempaakin. Puistosta löytyvät tasokkaat skeitti-, BMX- ja trial-polkupyöräradat. Iso-Vilunen sijaitsee Viialassa, Kaukajärven ja Messukylän lähistölle, ja paikalle pääsee hyvin bussilla.