Siirry sisältöön

Retkeilymajat ja ulkoilualueet

Tampereen kaupunki omistaa ulkoilu-, virkistys- ja lomakäyttöön tarkoitettuja maa-alueita ja kiinteistöjä, jotka ovat kaupunkilaisten vuokrattavissa eripituisiksi ajanjaksoiksi. Ala-Pirttijärvi on ulkoilu- ja retkeilyalue Velaatassa ja Kintulammin ja Kortejärven alueet sijaitsevat 30 - 40 minuutin ajomatkan päässä Teiskossa.

Ulkoilumajoja sijaitsee Kaupissa, Niihamassa, Lamminpäässä sekä Suolijärvellä Hervannassa. Majat ovat ulkoilijoiden vapaassa käytössä ja tarjoavat käyttäjille pukusuoja-, wc- ja suihkutiloja.


Ala-Pirttijärven ulkoilu- ja retkeilyalue

Velaatassa sijaitseva noin 200 hehtaarin ulkoilu- ja retkeilyalue sijaitsee kalaisan Ala-Pirttijärven rannassa. Alue soveltuu parhaiten omatoimiseen telttaretkeilyyn.

Ala-Pirttijärven ulkoilu- ja retkeilyalue
puhelin 03 5653 4300/liikuntapalvelut

Valvoja: Ei
Telttailualue: On
Matkailuperävaunualue: Ei pistokkeita
Muut tilat: Käymälä
Alue on tarkoitettu ainoastaan tamperelaisille.Kintulammin retkeily- ja virkistysalue

Kintulammi sijaitsee Teiskossa 650 hehtaarin metsäalueella, jossa sijaitsee myös Tampereen laajin luonnosuojelualue. Tampereelta matkaa Kintulammin metsäiselle retkeilyalueelle on 21 km. Kintulammille on toteutettu noin 15 km polustoa, josta pitkospuuosuuksia kertyy yhteensä kilometrin verran. Alueelle on myös rakennettu neljä erilaista laavu- ja tulipaikkaa puuliitereineen ja WC:ineen. Pysäköintialueilta löytyvät alueen opastaulustot aluekarttoineen. Reitit on opastettu suuntaviitoin, joiden avustamana retkeily on nautinnollista ja turvallista.

Kintulammin rannalla sijaitsevaan retkeilymajaan on mahdollista varata majoitusta, yöpymistilat ovat 20 hengelle. Kintulammen majan tontilla sijaitsee myös puulämmitteinen sauna, josta on mukava pulahtaa vilpoisaan veteen uimaan.

Ulkoinen linkkiRetkeilymajan varaukset

Kintulammin retkeilymaja
33680 Tampere

Ajo-ohje: Viitapohjan tienhaarasta 2 km Pulesjärventietä, jonka jälkeen vasemmalle Kintulammentietä n. 4 km. Paikoitusalueelta kävelypolkua n. 500 metriä.Kortejärven ulkoilualue

Kortejärven ulkoilualue kuuluu osana vanhaa Kortejärven tilaa, joka siirtyi kaupungin omistukseen 1990-luvulla. Tilan rakennekset entisöitiin kunnioittaen vanhan ajan henkeä ja ihastuttava pihamiljöö puulämmitteisine saunoineen on vuokrattavissa.

Ulkoinen linkkiRetkeilymajan varaukset

Kortejärven ulkoilualue
33680 Tampere

Ajo-ohje: Viitapohjan tiehaarasta Pulesjärven tietä, Pulesjärven retkeilyalueen ohi noin 3 km, jonka jälkeen vasemmalle kohti Kortejärveä noin 3 km. Majoittujille on pysäköintialue tilan pihapiirissä. Pysäköintialue on myös Kintulammin retkeilyalueen käytössä.

Majoitus: Päärakennuksessa on 10 hengelle vuoteet, joissa patja, peite ja tyyny.
Varustus: Tuvassa on pirttikalusto ja takkauuni. Keittiössä liesi, mikroaaltouuni sekä muutamia kattiloita. Ei ruokailuvälineitä.
Vesi: Juomakelpoinen kaivovesi
Sauna: Itselämmitettävä puulämmitteinen sauna.
Muut tilat: Wc, grillikatos
Erikoistietoja: Alueella soutuvene tilan varaajien käyttöön.
Huom! Muistathan kunnioittaa alueen ja asiakkaidemme yksityisyyttä silloin, kun tila on varauskäytössä.
Retkeilyalue: Alueella toimii Ulkoinen linkkiKintulammin retkeilyalue , josta saattaa koitua ajoittain liikennettä retkeilymajan läheisyydessä.