Siirry sisältöön

Retkeilymajat ja ulkoilualueet

Tampereen kaupunki omistaa ulkoilu-, virkistys- ja lomakäyttöön tarkoitettuja maa-alueita ja kiinteistöjä, jotka ovat kaupunkilaisten vuokrattavissa eripituisiksi ajanjaksoiksi. Kintulammin retkeily- ja luonnonsuojelualueella on rakennettu retkeilyreitistö, 6 tulipaikkaa ja neljä laavua. Kintulammin alueella on myös kaksi retkeilijöille tarkoitettua vuokramajaa, joita voi vuokrata Ulkoinen linkkihttps://vuokraus.kintulammi.fi sivutojen kautta. Kintulammin alue sijaitsee 30 - 40 minuutin ajomatkan päässä Teiskossa.

Tampereen kaupungilla on myös ulkoilumajoja ja ne sijaitsevat Kaupissa, Niihamassa, Lamminpäässä sekä Suolijärvellä Hervannassa. Majat ovat ulkoilijoiden vapaassa käytössä ja tarjoavat käyttäjille pukusuoja-, wc- ja suihkutiloja.

Kintulammin retkeily- ja luonnonsuojelualue

Kintulammi sijaitsee Teiskossa 650 hehtaarin metsäalueella, jossa sijaitsee myös Tampereen laajin luonnosuojelualue. Tampereelta matkaa Kintulammin metsäiselle retkeilyalueelle on 21 km. Kintulammille on toteutettu noin 20 km polustoa, josta pitkospuuosuuksia kertyy yhteensä kilometrin verran. Alueelle on myös rakennettu neljä erilaista laavu- ja tulipaikkaa puuliitereineen ja kuivakäymälöineen sekä lisäksi kaksi tulipaikkaa Kaulamoisen rannoille. Pysäköintialueilta löytyvät alueen opastaulustot aluekarttoineen sekä kuivakäymälät. Reitit on opastettu suuntaviitoin, joiden avustamana retkeily on nautinnollista ja turvallista.

Vuokrattavat tilat Kintulammilla:

Kintulammin maja

Kintulammin rannalla sijaitsevaan vanhaan tukkikämppään on mahdollista varata majoitusta. Yöpymistilat ovat 20 hengelle. Kintulammin majan tontilla sijaitsee myös puulämmitteinen sauna, josta on mukava pulahtaa vilpoisaan veteen uimaan.

Kintulammin maja
33680 Tampere

Ajo-ohje: Viitapohjan tienhaarasta 1,6 km Pulesjärventietä, jonka jälkeen vasemmalle Kintulammentietä n. 4 km. Paikoitusalueelta kävelypolkua n. 600 metriä.

Majoitus: Päärakennuksessa on 20 hengelle vuoteet kerrossängyissä, joissa patja, peite ja tyyny. Ei liinavaatteita.
Varustus: Tuvassa on pirttikalusto, leivinuuni ja avotakka. Sähkölämmitys. Keittiössä puuliesi, sähköliesi, mikroaaltouuni, jääkaappi, kahvinkeitin sekä muutamia kattiloita. Ei ruokailuvälineitä.
Vesi: Juomakelpoinen pumpattava kaivovesi
Sauna: Itselämmitettävä puulämmitteinen sauna. Vesi järvestä.
Muut tilat: Kuivakäymälä, tulipaikka pihassa, halkokatos
Erikoistietoja: Alueella soutuvene tilan varaajien käyttöön. Retkeilyalue: Alueella on Ulkoinen linkkiKintulammin luonnonsuojelu- ja retkeilyalue , josta saattaa koitua ajoittain häiriötä retkeilymajan läheisyydessä.


Kortejärven tila

Kintulammin alueen keskellä sijaitsee vanha Kortejärven tila. Tila siirtyi kaupungin omistukseen 1990-luvulla. Tilan rakennukset entisöitiin kunnioittaen vanhan ajan henkeä ja ihastuttava pihamiljöö puulämmitteisine saunoineen on vuokrattavissa.

Kortejärven tila
33680 Tampere

Ajo-ohje: Viitapohjan tiehaarasta Pulesjärven tietä, Pulesjärven retkeilyalueen ohi noin 3 km, jonka jälkeen vasemmalle kohti Kortejärveä noin 3 km. Majoittujille on pysäköintialue tilan pihapiirissä. Pysäköintialue on myös Kintulammin retkeilyalueen käytössä.

Majoitus: Päärakennuksessa on 10 hengelle vuoteet, joissa patja, peite ja tyyny.
Varustus: Tuvassa on pirttikalusto ja takkauuni. Keittiössä liesi, mikroaaltouuni sekä muutamia kattiloita. Ei ruokailuvälineitä.
Vesi: Juomakelpoinen kaivovesi
Sauna: Itselämmitettävä puulämmitteinen sauna.
Muut tilat: Wc, grillikatos
Erikoistietoja: Alueella soutuvene tilan varaajien käyttöön.
Huom! Muistathan kunnioittaa alueen ja asiakkaidemme yksityisyyttä silloin, kun tila on varauskäytössä.
Retkeilyalue: Alueella toimii Ulkoinen linkkiKintulammin retkeily- ja luonnonsuojelualue , josta saattaa koitua ajoittain liikennettä retkeilymajan läheisyydessä.


Retkeilyn kehitysohjelma 2021-2025

Ohjelman tavoitteena on Tampereen seudun retkeilyn ja luontoliikkumisen mahdollisuuksien ja palveluiden kehittäminen yhteistyössä asukkaiden, sidosryhmien, kaupungin eri yksiköiden ja muiden kuntien kanssa. Pyrkimyksenä on myös, että asukkaat käyttävät retkeilypalveluita runsaasti ja matkailijat löytävät Tampereen uudenlaisena, helposti saavutettavana luontovirkistyskohteena. Asunto- ja kiiinteistölautakunta hyväksyi ohjelman 16.12.2020.

Kehitysohjelman aikana tuotetaan:

  • uusia reittejä maalle ja vesille
  • reittiopasteita
  • opastetauluja ja karttoja
  • sähköisiä opastuspalveluita
  • laavuja
  • tulipaikkoja
  • liitereitä
  • kuivakäymälöitä
  • alueiden ja tilojen huoltoa, hoitoa ja ylläpitoa

Retkeilypalveluita tuotetaan monipuolisesti joka puolella Tamperetta. Uutena asiana melontapalveluiden määrä moninkertaistetaan ohjelman aikana. Melontareittejä ja taukorakenteita lisätään ja järvien käyttöä koskevaa viestintää kehitetään.

Retkeilypalvelun järjestämisvastuu on ollut kiinteistötoimella vuoden 2021 alusta alkaen.