Siirry sisältöön

Konkarit - ikäihmisten museopalveluja

Konkarit

Konkarit tuo museopalveluja ikäihmisten lähelle vanhainkoteihin, palvelukeskuksiin, päiväkeskuksiin ja korttelikerhoihin. Konkarit-toiminnassa matkataan menneestä nykyisyyteen valokuvien, esineiden, taiteen ja tarinoiden innostamina. Toiminnan lähtökohtia ovat ikäihmisten elämäntilanteet ja museokokoelmien kekseliäs käyttö.

Vuoden 2022 alusta alkaen Konkarit -toimintaa tuottavan museolehtorin toimipiste on sijainnut Vapriikissa.

Tilaa Konkarit -uutiskirje

Tilaa sähköpostiisi Konkarit -uutiskirje, niin saat uutisia toiminnasta noin 1-2 kuukauden välein. Viimeisin uutiskirje on lähetetty 8.4.2022. Ulkoinen linkkiTilauslomake

Museo paketissa

Lainattavat äänimuseot ja museopaketit

Käsilaukun kätköissä -toimintapakettiin kuuluu käsilaukku, koruja ja kosmetiikkaa.

Museopalvelut lainaa ilmaiseksi toiminnallisia äänimuseoita ja museopaketteja. Esineiden, valokuvien ja äänien avulla voi toteuttaa erilaisia yksilö- ja ryhmätuokioita, muistella menneitä, keskustella tästä päivästä ja suunnitella tulevia.

Uusin lainattava aineisto on nimeltään Luontotuokio, josta voit lukea lisää tiedotteesta. Alla olevasta linkistä avautuu museopakettiesite, jossa esitellään kaikki lainattavat aineistot ja kerrotaan lainausohjeet.

Ota yhteyttä

Museolehtori
Lila Heinola
puhelin 040 806 3079
sähköposti [email protected]

Ikääntyneen naisen kädet tekevät palapeliä.

Ajankohtaista

Konkarit Luontoperjantai 13.5.2022 Vapriikissa

Jos työskentelet ikäihmisten parissa ja sinua kiinnostaa luontoon liittyvät aiheet ja taidetyöskentely, ilmoittaudu Konkarit Luontoperjantaihin. Lue lisää esitteestä (pdf) ja ilmoittaudu 29.4. mennessäUlkoinen linkkie-lomakkeella

Peräkonttimuseon kesäkiertueelle etsitään kohteita

Kesän tullen asetellaan Peräkonttimuseon näyttely auton tavaratilaan ja vieraillaan pihoilla eri puolilla kaupunkia. Näyttely tuodaan lähelle ikäihmisiä, joiden on helppoa piipahtaa katsomaan ja juttelemaan muiden kanssa. Kiertuetta suunnitellaan toteutettavaksi viikoilla 23 ja 24 (6.-10.6., 13.-17.6.), säävarauksella.

Haluaisitko kiertueen pysähtyvän pihassanne noin tunnin? Ehdota kohdettasi ja toivottua ajankohtaa 25.4.2022 mennessä Ulkoinen linkkie-lomakkeella


Äänimuseot

Äänimuseo sisältää puurunkoisen soittimen ja vanerisia äänilevyjä.

Äänimuseoita on jo 12

Konkarit on toteuttanut useita erilaisia Äänimuseoita yhteistyössä mediamuseo Rupriikin ja mediataiteilija Matti Niinimäen kanssa.
Pöytämallisia äänimuseoita on kolme ja ne ovat jatkuvassa käytössä ikäihmisten hoitoyksiköissä Koukkuniemen alueella. Kolme kannettavaa äänimuseota on lainattavissa Konkarit-museolehtorilta Vapriikista ja viisi kirjaston kotipalveluista. Yhtä äänimuseota käytetään lasten työpajoissa Kaupunkikulttuuriyksikössä.

Ulkoinen linkki Katso ja kuuntele juttu Äänimuseo 6:sta Yle Uutisissa 2017

Kiinnostavaa

Ite-kuvakortit

Ite-kuvakortteja voi käyttää ikäihmisten kanssa Ite-teosten tarkasteluun.

Tutustu ja lataa Ite-kuvakortit (pdf) Tulostusohje: Tulosta kortit värillisinä ja laminoi kaksipuoleisiksi korteiksi niin, että toisella puolella on teoskuva ja toisella puolella kuvaan liittyvä teksti.

Ite-kuvakorteissa on valokuvia ite-taideteoksista.
Facebook-logo.
Instagram
Kolme siniharmaata kiveä kuvastavat Konkarit-palvelun sitkeyttä.

Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/taite/konkarit