Siirry sisältöön Siirry suoraan hakuun

Konkarit - ikäihmisten museopalveluja

Konkarit

Konkarit tuo museopalveluja ikäihmisten lähelle vanhainkoteihin, palvelukeskuksiin, päiväkeskuksiin ja korttelikerhoihin. Konkarit-toiminnassa matkataan menneestä nykyisyyteen valokuvien, esineiden, taiteen ja tarinoiden innostamina. Toiminnan lähtökohtia ovat ikäihmisten elämäntilanteet ja museokokoelmien kekseliäs käyttö.

Näistä puhutaan

Tampereen museoiden senioripäivinä pääsylippu on senioreille edullisempi ja päivän opastus ilmainen. Lisää tietoa senioripäivistä 


Lainattava Äänimuseo

Äänimuseo

TAITEn Konkarit on jo usean vuoden ajan toteuttanut Äänimuseoita mediamuseo Rupriikin kanssa. Äänimuseo-laitteista kolme ensimmäistä on käytössä Koukkuniemen vanhainkodissa ja Rauhaniemen sairaalassa, neljäs on lainattavissakirjaston kotipalvelusta. Ylen juttu Äänimuseo 4:stä Äänimuseo 5 ja 6 ovat lainattavissa Konkarit-museolehtorilta. Lue lisää uusimmasta Äänimuseo 6:sta Yle Uutiset 27.12.2017
Lue lisää Äänimuseo 5:stä (pdf, 354 kt)

Museo paketissa

Lainattavaa materiaalia

Käsilaukun kätköissä-toimintapaketti

Museopalveluilta voi lainata ilmaiseksi toimintapaketteja. Pakettien sisältämien esineiden ja valokuvien avulla voi toteuttaa erilaisia yksilö- ja ryhmätuokioita, muistella menneitä, keskustella tästä päivästä ja suunnitella tulevia.


ITE-kuvakortit

Kulttuurikasvatusyksikkö TAITEn Konkarit on toteuttanut yhdessä Maaseudun Sivistysliiton ITE Pirkanmaalla -hankkeen kanssa ITE-kuvakortit, jotka liittyvät Tampereen taidemuseossa olleeseen Miälentilat - ITE-taidetta ja hengenheimolaisia -näyttelyn teoksiin. Kuuden kuvakortin sarjaa voi käyttää ikäihmisten kanssa ITE-teosten tarkasteluun.

ITE-kuvakorttien tarinat ja vinkit on koonnut ITE Pirkanmaalla -hankkeen koordinaattori, taidekasvattaja Minna Haveri.

Kuvakorttien käyttö

Kortit ovat kaikkien vapaasti ladattavissa alla olevasta linkistä. Tulosta PDF-tiedosto värillisenä ja laminoi kaksipuoleisiksi korteiksi niin, että toisella puolella on teoskuva ja toisella puolella kuvaan liittyvä teksti.

TAITE Konkarit ITE-kuvakortit 2017 (pdf, 830 kt)

Nyt

TATAMURI®-menetelmä muistisairaille ja omaisille

TAITEn Konkarit kouluttaa: TATAMURI®-menetelmän johdantokurssi

TAITEn Konkarit järjestää kevään 2019 aikana TATAMURI®-menetelmän johdantokurssin. Kuuden opetuskerran koulutus alkaa 10.1. ja päättyy 4.6. Kurssin tavoitteena on antaa kurssilaisille selkeä mielikuva menetelmän mahdollisuuksista rikastuttaa vuorovaikutusta muistisairaiden kanssa. Kurssi sisältää luentoja ja tapauskertomuksia, kurssilaisten omaa taidetyöskentelyä ja taidemateriaaleihin tutustumista, työskentely- ja reflektointipäiväkirjan pitämistä sekä ryhmän yhteisen prosessin.

Koulutus on tarkoitettu esim. lähihoitajille, askartelu- ja kulttuuriohjaajille, jotka käyttävät menetelmää työssään tamperelaisten muistisairaiden kanssa. Osallistujilta ei edellytetä mitään aikaisempaa kokemusta taidetyöskentelystä tai terapeuttisten menetelmien tuntemisesta. Avoin ja utelias mieli ja koko kurssiin sitoutuminen riittävät.


Haku kurssille 11.-14.12.2018


Konkarit-koirakon museotuokiot

Konkarit-koirakon museotuokioita järjestetään ikäihmisille kaupungin päiväkeskuksissa. Työskentelyä voit seurata kuvapäivityksinä Kulttuurikasvatusyksikkö TAITEn Instagramissa.
Kuuntele museolehtori Lila Heinolan haastattelu radiossa 24.1.2017. Haastattelijana Päivi Solja / Yle Tampere:

Näyttelyt

Näyttelyjä lähellä ja verkossa

Konkarit järjestää näyttelyitä kaupungin palvelukeskuksiin ja vanhainkotiin. Seuraa tapahtumakalenteria Kulttuuria ikäihmisille -sivustolta.

Gelli-tekniikalla tehty monotypiavedos

Mielenkiintoisia valokuva-aineistoja verkossa

Menneitä

Elonvirtaa ja päiväperhoja - Koukkuniemen historiapolku

Koukkuniemen vanhainkodin piha-alueelle toteutettiin vuonna 2015 Elonvirtaa ja päiväperhoja - Koukkuniemen historiapolku, jonka opastetauluissa kerrotaan alueen historiasta ja taideveistoksista.

Lue lisää tiedotteesta Elonvirtaa ja päiväperhoja - Koukkuniemen historiapolku (pdf, 33.42 Mt)

Koukkuniemen vanhainkoti / kuva Sven Löfström/Vapriikin kuva-arkisto

Ota yhteyttä

Museolehtori
Lila Heinola
puhelin 040 806 3079
sähköposti [email protected]

Facebook

Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/taite/konkarit