Siirry sisältöön

Ekokompassi

Ekokompassi on virastoille, pk-yrityksille ja tapahtumille suunnattu ympäristöasioiden hallinnan työkalu, joka tarjoaa järjestelmällisen tavan ympäristöjohtamiseen. Ekokompassi-sertifikaatti kertoo sitoutumisesta jatkuvaan parantamiseen ja Ekokompassin 10 kriteerin noudattamiseen. Ekokompassin erityispiirteitä ovat keskittyminen konkreettisiin toimenpiteisiin, valmiit työkalut ja Ekokompassi-neuvojan henkilökohtainen tuki käyttöönotossa.

Tampereen kaupunki otti käyttöönsä Ekokompassi-ympäristöjärjestelmän syksyllä 2015. Tähän mennessä Ekokompassi-ympäristösertifikaatti on myönnetty seuraaville kaupunkiorganisaation toimijoille: Finnpark Oy, Pirkan Opiskelija-asunnot Oy, Pirkanmaan Voimia Oy, Tammenlehväkeskus, Tampereen Infra liikelaitos, Tampereen Tilapalvelut Oy ja Tampereen Vuokra-asunnot Oy.

Tampereen kaupungin palveluille, liikelaitoksille ja tytäryhteisöille tukea ympäristöjärjestelmän kehittämiseen tarjoaa kaupunkiympäristön palvelualueen kestävän kehityksen yksikkö.

YLENNYS on Euroopan sosiaalirahaston rahoittama hanke, jonka tavoitteena on helpottaa ympäristöjärjestelmän rakentamista Tampereen seudun pk-yrityksissä ja tapahtumissa. Hankkeen toteuttavat Ekokumppanit Oy ja Suomen ympäristöopisto SYKLI. Muita rahoittajia ovat Tampereen kaupunki ja Visit Tampere Oy.

Lisätiedot

Kehityspäällikkö
Sanna Mari Huikuri
puhelin 050 432 4022