Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Valtuusto hyväksyi uuden kotouttamisohjelman

Julkaistu 15.6.2021 16.38

Tampereen kaupunginvaltuusto hyväksyi kokouksessaan 14.6.2021 Tampereen kaupungin kotouttamisohjelman vuosille 2021–2025.

Tammerkoski kesällä.
 

Tampereen kaupungin uusi kotouttamisohjelma kokoaa yhteen kaupungin kotouttamista tukevat palvelut, jotka on suunnattu ulkomailta Suomeen ja Tampereelle muuttaville henkilöille.

Uusi ohjelma on edistysaskel kotouttamisen palvelurakenteen uudistamiselle. Kotouttamisohjelma kuvaa ja esittelee kaupungin kotouttamispalveluiden poikkihallinnollista kokonaisuutta ja nykyhetkeä.

Ohjelmalla on tärkeä kytkös kansainvälisen osaamisen ja maahanmuuton strategiseen ohjelmaan, joka julkaistiin ensimmäistä kertaa Tampereella 2019. Strategisen ohjelman tavoitteena on kehittää osaamisperusteisen maahanmuuton, työnantajien kansainvälisen rekrytoinnin ja maahan muuttaneiden kotoutumiseen tarvittavaa palveluekosysteemiä.

Kotouttamista edistävät palvelut luovat turvaverkon, jonka avulla uusi tulija voi kokea itsensä aktiiviseksi osaksi Tampereen kaupunkia ja yhteiskuntaa.

Käännökset uudesta kotouttamisohjelmasta julkaistaan elokuussa englanniksi sekä tiivistetysti selkokielellä, persiaksi, venäjäksi, arabiaksi ja somaliksi.

***
Tiedotetta päivitetty 16.6.2021: Lisätty tieto käännöksistä.


Lisätietoja

Kansainvälisen osaamisen palveluiden johtaja
Mari Taverne
puhelin 040 801 2686
sähköposti [email protected]


Teksti Ella Tuikka

Kuvat Laura Vanzo