Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Tampere tavoittelee savuttomuutta

Julkaistu 19.6.2018 15.28

Tampereen kaupunki liittyy Savuton kunta -ohjelmaan ja sitoutuu tavoittelemaan savuttoman työpaikan kriteereitä. Kaupunginvaltuusto päätti asiasta maanantaina 18.6.2018.

Kaupunki ryhtyy kehittämään toimenpiteitä savuttomuuden edistämiseksi vuoteen 2030 mennessä. Savuton kunta -ohjelma keskittyy tupakointiin, mutta kattaa kaikki tupakkatuotteet, myös nuuskan ja sähkötupakan.

Tupakointi ei ole sallittua sisätiloissa. Kaupungin järjestämät tilaisuudet ovat savuttomia. Kaupunki myös kannustaa tytäryhtiöitään ja sidosryhmiään savuttomuuden edistämiseen. Tupakointikiellot merkitään kylteillä, tarroilla tai julisteilla.

Työpaikoilla tapahtuva henkilöstön ja asiakkaiden tupakointi ohjataan selkeästi niille osoitetuille tupakointipaikoille. Paikat sijoitetaan niin, ettei tupakansavu pääse kulkeutumaan sisälle.

– Kaikkiaan savuttoman työpaikan kriteerit toteutuvat kaupungin työpaikoilla jo hyvin. Julistautuminen tulisikin nähdä positiivisena ja kannustavana viestinä niille työntekijöille, jotka vielä tupakoivat tai käyttävät muita nikotiinituotteita, sanoo kaupungin henkilöstöjohtaja Niina Pietikäinen.

Työaikana tupakointi on jo nyt kiellettyä, mutta kielto ei koske omalla ajalla tapahtuvia taukoja.

Savuttoman kunnan kriteerien toteutumista on selvitetty kuntalaisilta ja henkilöstöltä erillisellä kyselyllä, johon saatiin noin 400 vastausta. Eniten toivottiin parannusta ohjeistuksiin siitä, missä saa ja missä ei saa tupakoida.

Aloitteen liittymisestä teki Tampereen savuton verkosto.


Lisätietoja

Projektipäällikkö
Johanna Riippi
puhelin 040 806 2736
sähköposti [email protected]


Teksti Tuuli Oinonen