Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Nuorisopalvelut tarjoaa kesällä leirejä ja kesätyöharjoitteluja

Julkaistu 10.4.2018 14.37

Tampereen kaupungin nuorisopalvelut järjestää tulevana kesänä tamperelaisille nuorille monenlaista kesätekemistä. Kesäleireillä nuoret voivat oppia esimerkiksi lyhytelokuvien tekemisestä ja työkesätyöharjoittelupaikoissa voi ottaa ensiaskeleita työelämään.

 

Monitoimitalo 13:ssa järjestetään yhteensä 7 päiväleiriä. Kesäkuussa järjestettävillä leireillä nuorilla on mahdollisuus päästä tutustumaan lyhytelokuvien tekemiseen, sukeltaa cosplayn maailmaan, rakentaa oma fantasiamaailma, testailla erilaisia pelejä sekä käyttää luovuuttaan teatterin, sanataiteen ja kuvataiteen parissa. Monitoimitalo 13:n leireille ilmoittautuminen alkaa 10.4. klo 12.

Kohti työelämää -leiri puolestaan tarjoaa 15–17-vuotiaille nuorille, joilla ei ole vielä jatko-opintopaikkaa tai aiempaa työkokemusta, mahdollisuuden päästä tekemään erilaisia työtehtäviä Antaverkan leirikeskuksen lähiympäristössä.Työtehtävät pitävät sisällään muun muassa rakennuksen kunnostusta, keittiötöitä ja leirikeskuksen toimintojen suunnittelua. Jokainen leiriläinen saa 100 € suuruisen palkan leiriviikon aikana tehdyistä työtehtävistä.

Lisäksi tarjolla on myös kansainvälisiä leirejä Unkarissa Balaton-järven rannalla ja Saksan Essenissa. Leirit antavat ainutkertaisen mahdollisuuden tutustua muiden maiden kulttuureihin ja vahvistaa englannin kielen osaamista.

Työkokemusta kesätyöharjoittelusta

Tampereen kaupungin nuorisopalvelut tarjoaa kesäksi 2018 kesätyöharjoittelupaikkoja noin 50:lle 13–17-vuotiaalle tamperelaiselle nuorelle. Valinnoissa ovat etusijalla ensimmäistä kesätyöpaikkaa hakevat nuoret. Kesätyöharjoittelupaikkoja on tarjolla lasten liikennepuistossa, nuorisopalveluiden omissa kesäkahvioissa ja jäätelökioskeissa sekä nuorisopalveluiden viestinnässä. Hakuaika harjoittelupaikkoihin on 10.4.–22.4.

Kaupunki täynnä kesätekemistä

Kesäleirien lisäksi nuorisopalvelut tarjoaa tamperelaisille lapsille ja nuorille viihdykettä kesäisiin päiviin. Kalevan kaupunginosassa sijaitsevassa lasten liikennepuistossa 6–10-vuotiaat pääsevät kurvailemaan polkuautoilla ja 4–6-vuotiaat voivat kokeilla ajamista vanhemman seurassa. Puisto on avoinna 6.6.–4.8. tiistaista perjantaihin klo 11–18 lauantaisin klo 11–16. Juhannusviikolla 18.–21.6 puisto on poikkeuksellisesti avoinna maanantaista torstaihin klo 11–18. Liikennepuiston toiminta on täysin maksutonta.

Jalkapallon ystäviä hemmotellaan Hervannassa, kun Kupolin nuorisokeskuksen väki pistää Cinolaan pystyyn jalkapallon MM-kisojen kisakatsomon. Lisäksi Hervannassa voi nauttia kesäkonserteista ja erilaisista pihapeleistä. Viherpeukaloiden puolestaan kannattaa pistäytyä Rantaperkiön nuorisokeskuksen yhteisöpuutarhassa, jossa kuka tahansa voi ottaa osaa puutarhan ylläpitoon. Puuhaa riittää kesäkuun ajan myös Kämmenniemen nuorisokeskuksessa ja koko kesän Koilliskeskuksen nuorten tila Murussa sekä Tesoman uudessa nuorten tila Nuorkassa.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen:


Lisätietoja

Lisätietoja leireistä
Koordinaattori
Suvi Vuorinen
puhelin 040 806 2323
sähköposti [email protected]

Lisätietoja kesätyöharjoittelusta
Johtava koordinaattori
Tiina-Liisa Vehkalahti
puhelin 040 806 3239
sähköposti [email protected]