Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Lasten Pirkkaset kutsuu leikkimään yhdessä helmikuussa

Julkaistu 24.1.2017 15.51

Vuoden 2017 Lasten Pirkkaset -lastenkulttuurikuukauden teema "leikitään yhdessä" kannustaa leikkiin, yhdessäoloon ja mielikuvituksen käyttämiseen. Lasten Pirkkaset on Pirkanmaan kuntien yhteinen lastenkulttuurifestivaali, joka järjestetään vuosittain helmikuussa. Ohjelmassa on mukana niin isoja kuin pieniäkin 0–12-vuotiaille lapsille sekä heidän perheilleen suunnattuja tapahtumia, kuten esityksiä, perhepäiviä, työpajoja, kursseja ja näyttelyitä kaikilta taiteenaloilta.

 

Tänä vuonna Lasten Pirkkasissa nähdään monipuolisesti teatteriesityksiä ja nukketeatteria: esimerkiksi Prinsessa Ruususen tarinan voi kuulla sekä Nokialla että Orivedellä omana versionaan.
Vanhojen tuttujen kirjastojen satutuntien lisäksi Lastenkulttuurikeskus Rullassa tutustutaan Iranin kulttuuriviikkojen satutuokioihin. Tapahtumissa juhlistetaan myös Suomen satavuotista taivalta muun muassa nuorisomusiikkiin ja suomalaisten lasten historiaan keskittyvissä konserteissa. Kävijät voivat osallistua Suomi100 -maton kutomiseen kangaspuilla. Lastenkulttuurikuukauden
kiertävänä esiintyjänä riemastuttaa Täti Taikakynä.

Lastenkulttuurikuussa toimintaa ohjaa ajatus lapsesta aktiivisena kulttuurin tekijänä ja kokijana. Erilaiset tapahtumat, esityskiertueet, loma-aikojen taideleirit, taidenäyttelyt sekä osallistavat työpajat tuovat kulttuurin ja taiteen osaksi lapsen arkea.

Koko kuukauden ohjelma löytyy koottuna Tampereen kaupungin lastenkulttuurin internetsivuilta sekä esitteenä Pirkanmaan kirjastoista ja kulttuurilaitoksista. Tapahtumiin on vapaa pääsy, jos ei toisin mainita. Muutokset mahdollisia.

Lasten Pirkkaset on Tampereen kaupungin kulttuuripalveluiden koordinoima lastenkulttuurifestivaali, ja siihen osallistuu tänä vuonna 16 kuntaa Pirkanmaalta: Akaa, Hämeenkyrö, Kangasala, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Punkalaidun, Ruovesi, Sastamala, Tampere, Valkeakoski, Vesilahti, Virrat ja Ylöjärvi.


Lisätietoja

Koordinaattori
Jenni Taipalus
puhelin 050 523 2134
sähköposti [email protected]


Teksti Ilona Vuori