Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Dinosaurukset palaavat Rullaan

Julkaistu 31.10.2016 13.22

Lastenkulttuurikeskus Rullan kaikkien aikojen suosituin näyttely Dinolandia tekee uuden tulemisen marraskuussa. Parasaurolopus ja Argentinosaurus kumppaneineen ovat lasten ja aikuisten ihmeteltävinä peräti neljän kuukauden ajan.

 

Näyttelyssä, joka avautuu 5.11.2016, lähdetään matkalle dinosaurusten aikaan, tutustutaan elämyksellisesti erilaisiin dinosauruksiin ja opitaan miten tietoa dinosauruksista saadaan. Näyttely on suunnattu ensisijaisesti 5–10-vuotiaille.

Pitkäaikaisesta toiveteemasta näyttelyn suunnitteli 7–9-vuotiaista lapsista muodostunut ryhmä yhdessä ammattilaisten kanssa. Prosessissa ilmeni, että lapset haluavat lentää lentoliskolla, ihmetellä ehkä isointa dinosaurusta ikinä ja tutkia aitoja fossiileja. Siksi näitä kaikkia asioita pääsee kokeilemaan Dinolandiassa.

Näyttelyssä yhdistyvät tieteellinen ja mielikuvituksellinen näkökulma yli 65 miljoonaa vuotta sitten elettyyn aikakauteen. Lapsille tärkeää oli saada näyttelyyn mukaan oikeaa tietoa ja fossiileja, mutta mielikuvitusta kutkuttavaa teemaa haluttiin lähestyä myös toiminnallisesti ja elämyksellisesti.

Dinolandia toteutettiin ensimmäisen kerran Rullaan kaksi vuotta sitten. Nyt siitä nähdään hieman muokattu versio. Alkuperäisen näyttelyn on tuottanut Lastenkulttuurikeskus Rulla. Toteutukseen osallistuivat mm. Tyrvään käsi- ja taideteollisen oppilaitoksen lavasterakennuksen opiskelijat, Suomen Ilmailumuseo, Tredun vaatetusopiskelijat sekä kuvataiteilijat Jarno Vesala ja Markku Laskujärvi.

Päiväkoti- ja kouluryhmät voivat varata ohjatun näyttelykierroksen Rullan sivujen kautta.

Lisätietoja
Kulttuuripalvelupäällikkö
Marianna Lehtinen
puhelin 040 801 6868
sähköposti [email protected]


Lisätietoja

Lastenkulttuurikeskus Rulla
sähköposti [email protected]
puhelin 040 824 9118
33100 Tampere
avoinna ke 12–18, to–pe 9–14, la–su 10–16


Teksti Marianna Lehtinen