Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Välitämme

Julkaistu 20.4.2021 13.00
Korona on koetellut meitä ja läheisiämme jo yli vuoden verran. Pohdimme yhdessä asiakkaiden kanssa minkälaisia tunteita ja huolenaiheita se on herättänyt meissä.
Järvimaisema, jossa kaksi joutsenta.
 

Korona-aikana on ystävyys ja perhesuhteet tulleet entistä merkityksellisemmiksi. Emme välttämättä näe perhettä ja ystäviä niin usein kuin haluamme, mutta onneksi puhelimet on keksitty, kuin myös muut digivälineet. Olemme enemmän huolissamme niin omasta kuin toisten terveydestä. Jotkut viettävät jopa enemmän aikaa kotona perheensä luona kuin yleensä, sekä ollaan oltu etätyössä, pidetty enemmän vapaata ja totuteltu erilaiseen arkeen.

Asiakkaamme ovat kertoneet, että he viestittelevät, soittelevat tai ovat etäyhteydessä heille tärkeiden ihmisten kanssa. Eräällä asiakkaalla on kirjekavereita maailmalla. Hän kertoo, että on kivaa jutella heidän kanssaan ja huomata, kuinka kaikilla on nyt erilaista. Kirjekavereiden kanssa he kertoilevat omasta kulttuuristaan ja opettelevat jopa toistensa kieltä. Nuoret myös odottavat, että tulisi se aika, kun voi mennä vapaammin ja tehdä kivoja asioita kavereiden kanssa, olla teini – lainatakseni yhtä asiakastamme.

Kaksi laskiaispullaa ja kahvikuppia pöydällä.

Juttelimme ohjauskäynneillä, mitä ystävyys merkitsee, ja miten kertoa, että välittää. Tässä joitain asiakkaidemme ajatuksia.

"Ystävä auttaa, jos olet kipeä."

"Ystävä kuuntelee ja kannustaa."

"Käyn ystävien kanssa kaupungilla. Ei ole vaikuttanut minun elämään. Voin edelleen harrastaa ja treenata."

"Olisi mukava tutustua naapureihin, vaikka pelata pihapelejä."

"Mentäisiinkö kahville."

Kun kannamme vastuuta kaukana olevista, heistä tulee meille läheisiä.
- Paula Sainio

Huolenaiheitakin voi tulla, jos ystävä tai perheenjäsen sairastuu. Silloin halutaan piristää ja auttaa viemällä hänelle esimerkiksi ruokaa, hieromalla ja halaamalla.

"Nyt olisi hyvä ajatella muitakin."

"Perhekin on ystävä. Se on tärkeä."

"Voiko niitä nähdä?"

Jatketaan siis toisista ja itsestä välittämistä. Pidetään yhteyttä niihin kehen voi, keinoilla, joilla voi. Ystävät ja perhe eivät unohdu.

Puun oksalla roikkuva valkoinen lyhty sekä punaisia sydämiä.

Välitetään toisistamme!

Sinulla voi olla tottumuksia, jotka heikentävät sinua. Muutoksen salaisuus on keskittää kaikki voimasi, mutta ei vanhan vastustamiseen, vaan uuden rakentamiseen.
- Sokrates

Kirjoittaja Meidän stoori -blogin kirjoittajat