Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Terveystarkastukset

Aikuisten terveystarkastusten toimintaa supistetaan

Koronavirustilanteen vuoksi osa terveystarkastukseen varatuista ajoista joudutaan perumaan. Terveyspalveluista soitetaan tai lähetetään kirje niille asiakkaille, joiden aika peruuntuu.

Aikuisten terveystarkastusten yhteystiedot

Aikuisten terveystarkastusten yksikkö
puhelin 040 806 3411, ma - to klo 9.30 - 11.30 ja klo 13 - 14
33900 Tampere

Valokuva: Sisäänkäynti Sarviksen kiinteistön B-rappuun.

Arvioi terveydentilaasi verkossa

Terveystarkastuksen avulla voit arvioida elintapojasi ja henkistä hyvinvointiasi. Terveystarkastus kertoo, miten elintapasi vaikuttavat arvioituun elinikääsi ja sairastumisriskeihisi. Tarvittaessa voit lähettää tuloksesi omalle terveysasemallesi. Hyvinvoinnin ja terveyden kohentamiseksi ja elintapamuutosten tueksi Omaolossa on myös viisi verkkokurssimaista hyvinvointivalmennusta.

Tee Omaolon sähköinen terveystarkastus:

Työttömien terveystarkastukset

Työttömäksi jääneillä tai toistuvasti lyhytaikaisissa työsuhteissa olevilla on mahdollisuus hakeutua maksuttomaan terveystarkastukseen. Terveystarkastusten tarkoituksena on edistää työttömien terveydentilaa, hyvinvointia sekä työ- ja toimintakykyä. Terveydenhoitajat tekevät myös kuntouttavan työtoiminnan työhöntulotarkastuksia sekä lähetteellä tehtäviä työkykyarvioita.

Terveystarkastukseen kuuluu mm. laboratorio- ja keuhkofunktiokokeet, pituuden, painon ja verenpaineen mittaaminen sekä alkoholinkäyttökysely (Audit), diabeteksen riskitesti ja mielialakysely (BDI-testi). Tarvittaessa asiakas ohjataan maksuttomaan lääkärikäyntiin ja suuhygienistille. Asiakkaalle annetaan jäykkäkouristus-kurkkumätä-(hinkuyskä) -rokotteen tehoste sekä influenssarokote.

Aloite terveystarkastukseen ohjaamisesta voi tulla esim. kunnan sosiaalitoimesta tai työttömille palveluja tarjoavilta tahoilta. Asiakas voi varata myös itse ajan terveystarkastukseen joko sähköisesti tai soittamalla, puhelin 040 806 3411, ma - to klo 9.30 - 11.30 ja klo 13 - 14. Ajan peruminen ja siirtäminen onnistuu vain puhelimitse.

Testit: Tule vastaanotolle noin 30 minuuttia ennen varattua aikaa testilomakkeiden (Audit, BDI, diabeteksen riskitesti) täyttämistä varten.

Laboratoriotutkimukset: Noin viikkoa ennen terveystarkastukseen tuloa asiakkaan pitää käydä laboratoriossa (12 tuntia ravinnotta). Laboratorioaika varataan Fimlabin verkkopalvelussa tai numerosta 010 808 515, arkisin klo 7 - 18.

Tarkastukset tehdään Aikuisten terveystarkastusten yksikössä Sarviksella.

Pitkäaikaistyöttömien eläkeselvittelyt

Pitkäaikaistyöttöminen eläkeselvittelyt on suunnattu tamperelaisille ja orivesiläisille pitkäaikaistyöttömille, joilla on vaikeuksia selviytyä terveydentilan ja toimintakyvyn rajoitteiden takia työelämässä. Asiakkaaksi tullaan lähetteellä, jonka terveydenhuollon, sosiaalialan, työllisyydenhoidon tai kolmannen sektorin työntekijä on laatinut asiakkaansa suostumuksella.

Moniammatillisessa eläkeselvittelytiimissä työskentelevät lääkäri, kuntoutuspsykologi, sosiaalityöntekijä ja terveydenhoitaja. Lähetteet ja asiakkaan terveystiedot käsitellään luottamuksellisesti ja niiden pohjalta päätetään onko eläkeselvittely perusteltua aloittaa. Tutkimusten ja haastattelujen perusteella tiimi etsii asiakkaille ratkaisuja ammatillisen kuntoutuksen tai työkyvyttömyyseläkehaun kautta. Hoitovastuu kokonaisuudessaan pysyy asiakkaan omalla terveysasemalla eläkeselvittelyn ajan.

Eläkeselvittelyt tehdään Aikuisten terveystarkastusten yksikössä Sarviksella.

Kutsuntavelvollisten terveystarkastukset

Vuosittain tehdään lakisääteinen terveystarkastus kutsuntavelvollisille eli miehille, jotka täyttävät kyseisenä vuonna 18 vuotta tai ovat saaneet aiemmissa kutsunnoissa terveydellisistä syistä lykkäystä ja määrätty uudelleen tarkastettavaksi tai saaneet Suomen kansalaisuuden varsinaisen kutsuntaiän jälkeen.

Tarkastukset tehdään Aikuisten terveystarkastusten yksikössä Sarviksella, kutsuntavelvollisten terveystarkastukset: puhelin 040 806 3411, ma - to klo 9.30 - 11.30 ja klo 13 - 14.

Terveystarkastukseen kutsutaan kirjeitse aakkosjärjestyksessä maalis-elokuun aikana ennen kutsuntoja, jotka ajoittuvat elo-joulukuulle. Muissa tapauksissa Puolustusvoimia varten tarvittavat lääkärintodistukset tulee hankkia joko oman terveysaseman lääkäriltä tai yksityislääkäriltä. Näitä tapauksia ovat naisten vapaaehtoiseen asepalvelukseen hakevat, erikoisjoukkoihin pyrkivät sekä jo palveluksessa olleet, joiden palvelus on keskeytynyt terveydellisistä syistä.

Lisätietoja saa Puolustusvoimien verkkosivuilta ja Länsi-Suomen Sotilasläänin Pirkanmaan Aluetoimistosta, puhelin 0299 482 190.

Omaishoitajien terveystarkastukset

Omaishoitajien terveystarkastukseen kutsutaan kirjeitse omaishoitosopimuksen tehneet omaishoitajat. Terveystarkastus on maksuton ja vapaaehtoinen. Terveystarkastuksella tuetaan omaishoitajan terveyttä, hyvinvointia ja jaksamista. Tarkastukset tehdään Aikuisten terveystarkastusten yksikössä Sarviksella.

Lisätietoja:
Terveydenhoitaja
Sari Pölönen
puhelin 040 806 4174, soittoaika ma - to klo 12.45 - 13.15

80-vuotiaiden terveystarkastukset

80-vuotiaille tamperelaisille tehdään terveystarkastus kotikäyntinä. Tarkastukseen voi halutessaan tulla myös terveydenhoitajan vastaanotolle. Tarkastus on maksuton ja vapaaehtoinen.

Mahdollisuudesta terveystarkastukseen kerrotaan kirjeitse: kirjeessä on ilmoittautumisohjeet ja terveyskysely, joka käydään tarkastuksessa läpi yhdessä terveydenhoitajan kanssa.

Terveystarkastukseen ilmoittaudutaan kutsun ilmoittautumisohjeiden mukaisesti puhelimitse numeroon 040 806 2549, ma, to ja pe klo 8 - 9.

Muut aikuisten terveystarkastukset

Tamperelaiset voivat halutessaan varata ajan terveystarkastukseen. Tarkastusaika varataan omalta terveysasemalta.


Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/terveystarkastukset