Siirry sisältöön

Mobiilipalvelut

Tampere.fi-verkkosivut ovat responsiiviset eli mukautuvat eri näytöille, mutta tarjolla on myös erillisiä palveluja mobiileille päätelaitteille (älypuhelimet ja tablet-laitteet). Verkkosivut ovat saatavilla myös tekstiversiona.

Tampereen kaupunki -mobiilisovellus ja Mobiilitampere.fi

Tampereen kaupunki -mobiilisovellus (appi) sekä samoja sisältöjä ja ominaisuuksia hyödyntävä PWA-sovellus osoitteessa Ulkoinen linkkiwww.mobiilitampere.fi ovat oikotie kaupungin ajankohtaisiin asioihin sekä suosittuihin palveluihin. Ne tarjoavat erityisesti liikkeellä olevalle hyödyllisiä palveluja, oli käyttäjä sitten asukas tai vierailija, liikenteessä tai ulkoilemassa. Sovelluksilla voi antaa kaupungille palautetta ja liittää halutessaan mukaan valokuvia sekä paikkatietoon perustuvan tarkan sijainnin. Kaupungin somekanavat keskusteluineen ovat ulottuvilla sovelluksissa. Jos käyttäjä haluaa, kaupunki voi lähettää sovellusten kautta käyttäjän laitteille suoraviestejä esimerkiksi ajankohtaisasioista.

Tampereen kaupunki -sovellus ja Mobiilitampere.fi ovat pikateitä mm. joukkoliikenteen palveluihin, verkkokirjastoon sekä uimahallien ja kirjastojen aukioloaikoihin.

Mobiilisovellus on ladattavissa Android- ja iOS-älypuhelimiin sekä iPadiin appina Google Play Storesta ja App Storesta. PWA-sovellus toimii selaimilla kaikilla älypuhelimilla, tableteilla ja pöytäkoneilla. Mene selaimella osoitteeseen www.mobiilitampere.fi ja kiinnitä sovellus Koti-näyttöön, niin se toimii kuin appit ja on seuraavalla kerralla heti käytettävissäsi!

Huom. sovellukset ovat kehitysvaiheessa.

Tampereen kaupunki -appi älypuhelimen näytöllä
Tampereen kaupunki -appin voi ladata Google Play Storesta ja Applen App Storesta. Mobiilitampere.fi toimii kaikkien laitteiden selaimilla.

Tampere.Finland-mobiilisovellus

Asukkaita ja matkailijoita palveleva Tampere.Finland-mobiilisovellus sisältää muun muassa sähköisen kirjastokortin, reittiopastuksen, joukkoliikenteen reitit ja aikataulut, parkkihallien vapaat pysäköintipaikat, Visit Tampereen tapahtumakalenterin, Tampere Tunnetuksi Passin sekä Kulttuuriraitteja, kierroksia kaupungilla eri kuvakulmista ja teemoista.

Sovelluksen voi ladata maksutta Googlen Play Storesta ja Applen App Storesta.

Tampere.Finland-mobiilisovellus

PIKI-mobiilikirjasto

PIKI-mobiilikirjastosovelluksessa voit uusia lainasi sekä tehdä hakuja ja varauksia. Sovelluksessa on myös sähköinen kirjastokortti, joka toimii tavallisen kirjastokortin tavoin lainaamisessa ja omatoimikirjaston avaimena.

Jos sekä lainaajalla että hänen kaverillaan on käytössä PIKI-mobiilikirjastosovellus, onnistuu "kaverilaina": toinen skannaa sovelluksessa haluamansa kirjan tiedot ja lähettää pyynnön kaverilainaan. Jos teoksessa ei ole varauksia, alkuperäinen lainaaja saa sovelluksessa pyynnön siirtää laina kaverille.

PIKI-mobiilikirjaston voit ottaa käyttöön PIKI-kirjastokortin numerolla ja tunnusluvulla.

Sovellus on saatavilla maksutta Googlen Play Storesta ja Applen App Storesta.

PIKI-mobiilikirjastosovellus

Tampere Events App

Tampere Events App -sovellusta käytetään isoimmissa Tampereen tapahtumissa. Appissa on hyödyllistä tietoa ja palveluja tapahtumakohtaisesti.

Tampere Events App on ladattavissa maksutta sekä Googlen Play Storesta että Applen App Storesta.

Tampere Events App älypuhelimessa

Joukkoliikenne

Nysse Mobiili -sovelluksella voit ostaa mobiilikertalipun puhelimeen, Nella Mobiililla ostaa lippuja matkakortille. Nysse Mobiili on saatavana Android-laitteille Google Play -kaupasta sekä iOS-laitteille AppStoresta. Nella Mobiilin voi ladata iOS-laitteille AppStoresta. Nellan selainversio toimii myös mobiilisti.

Joukkoliikenteestä on myös useita ulkopuolisten toimijoiden toteuttamia mobiilisovelluksia, jotka ovat syntyneet Tampereen joukkoliikenteen jakaman avoimen tiedon pohjalta. Näiden palvelujen jakelu, hinta ja ominaisuudet ovat kyseisen palveluntarjoajan vastuulla.


Muut mobiilisovellukset ja mobiiliversiot

ActionTrack -sovelluksen varaan on rakennettu muutamia palveluja. Puistokävelysovelluksella saa tietoa puistojen historiasta, veistoksista ja muista kiinnostavista kohteista. ActionTrack toimii iOS- ja Android-laitteissa.


Tekstiviestipalvelut

Käytettävissä on myös tekstiviestipalveluja. Erilaisiin käyttämiinsä palveluihin liittyviä ilmoituksia voi halutessaan vastaanottaa tekstiviestinä puhelimeen.

Esimerkiksi kirjaston aineistovarausten saapumisista voi saada tekstiviesti-ilmoituksen puhelimeensa. Talvisin on mahdollisuus saada tekstiviesti-ilmoituksina varoituksia katujen liukkaudesta ja tietoja katujen aurausajankohdista. Terveyspalveluista asiakas saa halutessaan esimerkiksi muistutusviestin terveysasemalle ja hammashoitolaan varatusta vastaanottoajasta. Näistä mahdollisuuksista kerrotaan palveluja esittelevien sivujen yhteydessä tarkemmin.


Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/mobiilipalvelut