Siirry sisältöön

Mobiilipalvelut

Tampere.fi-verkkosivut ovat responsiiviset eli mukautuvat eri näytöille, mutta tarjolla on myös erillisiä palveluja mobiileille päätelaitteille (älypuhelimet ja tablet-laitteet). Verkkosivut ovat saatavilla myös tekstiversiona.

Tampere.Finland-mobiilisovellus

Asukkaita ja matkailijoita palveleva Tampere.Finland-mobiilisovellus sisältää muun muassa sähköisen kirjastokortin, reittioppaan, pysäköintipaikat, kierrätyspisteet, kaupungin tiedotteet, tapahtumat, Tampere Tunnetuksi Passin tarjoukset sekä Kulttuuriraitteja eli kierroksia kaupungilla eri kuvakulmista ja teemoista.

Sovelluksen kautta saat halutessasi ajankohtaisia ilmoituksia kaupungilta ja Nysseltä sekä liikennetiedotteita. Sovelluksen kautta on mahdollista antaa palautetta kaupungille ja osallistua erilaisiin kyselyihin.

Tampere.Finland-sovelluksen voi ladata maksutta Googlen Play Storesta ja Applen App Storesta.

Tampere.Finland-mobiilisovellus

PIKI-mobiilikirjasto

PIKI-mobiilikirjastosovelluksessa voit uusia lainasi sekä tehdä hakuja ja varauksia. Sovelluksessa on myös sähköinen kirjastokortti, joka toimii tavallisen kirjastokortin tavoin lainaamisessa ja omatoimikirjaston avaimena.

Jos sekä lainaajalla että hänen kaverillaan on käytössä PIKI-mobiilikirjastosovellus, onnistuu "kaverilaina": toinen skannaa sovelluksessa haluamansa kirjan tiedot ja lähettää pyynnön kaverilainaan. Jos teoksessa ei ole varauksia, alkuperäinen lainaaja saa sovelluksessa pyynnön siirtää laina kaverille.

PIKI-mobiilikirjaston voit ottaa käyttöön PIKI-kirjastokortin numerolla ja tunnusluvulla.

Sovellus on saatavilla maksutta Googlen Play Storesta ja Applen App Storesta.

PIKI-mobiilikirjastosovellus

Joukkoliikenne

Nysse Mobiili -sovelluksella voit ostaa mobiilikertalipun puhelimeen, Nella Mobiililla ostaa lippuja matkakortille. Nysse Mobiili on saatavana Android-laitteille Google Play -kaupasta sekä iOS-laitteille AppStoresta. Nella Mobiilin voi ladata iOS-laitteille AppStoresta. Nellan selainversio toimii myös mobiilisti.

Joukkoliikenteestä on myös useita ulkopuolisten toimijoiden toteuttamia mobiilisovelluksia, jotka ovat syntyneet Tampereen joukkoliikenteen jakaman avoimen tiedon pohjalta. Näiden palvelujen jakelu, hinta ja ominaisuudet ovat kyseisen palveluntarjoajan vastuulla.


Muut mobiilisovellukset ja mobiiliversiot

ActionTrack -sovelluksen varaan on rakennettu muutamia palveluja. Puistokävelysovelluksella saa tietoa puistojen historiasta, veistoksista ja muista kiinnostavista kohteista. ActionTrack toimii iOS- ja Android-laitteissa.


Tekstiviestipalvelut

Käytettävissä on myös tekstiviestipalveluja. Erilaisiin käyttämiinsä palveluihin liittyviä ilmoituksia voi halutessaan vastaanottaa tekstiviestinä puhelimeen.

Esimerkiksi kirjaston aineistovarausten saapumisista voi saada tekstiviesti-ilmoituksen puhelimeensa. Talvisin on mahdollisuus saada tekstiviesti-ilmoituksina varoituksia katujen liukkaudesta ja tietoja katujen aurausajankohdista. Terveyspalveluista asiakas saa halutessaan esimerkiksi muistutusviestin terveysasemalle ja hammashoitolaan varatusta vastaanottoajasta. Näistä mahdollisuuksista kerrotaan palveluja esittelevien sivujen yhteydessä tarkemmin.


Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/mobiilipalvelut