Mansen massit on menestys – yli sata hakijaa innostui yhteisörahasta

Tampereen kaupungin ensimmäinen Mansen massit -yhteisörahan hakukierros on päättynyt. Tamperelaiset löysivät uuden tukimuodon hyvin, ja hakemuksia saatiin yli sata. Avustuksen saajat valitaan äänestyksessä 20.5.–2.6.2024.

– Mansen massit -yhteisöraha on kaupungin uusi avustusmuoto, jota kokeillaan tänä vuonna. Kaupungilla on tarjolla laajasti erilaisia avustuksia mutta joukosta puuttui avustus, joka olisi sopinut selvästi asukkaiden ja yhdistysten omaehtoisen, yhteisöllisyyttä voimistavan toiminnan tukemiseen. Mansen massit kehitettiin tähän tarpeeseen, kertoo suunnittelija Lotta Harsunen.

Ensimmäinen Mansen massit -yhteisörahan hakuaika päättyi huhtikuun lopulla. Hakemuksia saatiin yli sata.

Kokeilu on osoittautunut menestykseksi jo nyt.

– Hakemuksissa esitetään ilahduttavan monimuotoista ja yllättävääkin toimintaa. Hakijajoukkokin on muuttunut moninaisemmaksi, sillä tottuneiden yhdistyshakijoiden lisäksi joukossa on lukuisia ensikertalaisia. Saimme myös useita englanninkielisiä hakemuksia, Harsunen kertoo.

Tulossa jännittävä äänestys

Mansen massit -yhteisörahan saajat päätetään äänestämällä. Näin raha menee juuri sellaiseen toimintaa, jota tamperelaiset haluavat.

Äänestys tapahtuu kaupungin verkkosivuilla 20.5.–2.6.2024. Äänioikeus on iästä riippumatta kaikilla tamperelaisilla. Äänestäminen on mahdollista myös muutamissa suurimmissa kirjastoissa.

– Äänestyksestä tulee jännittävä, sillä rahan tarve on huomattavasti suurempi kuin mitä Mansen massit -rahaa on saatavilla. Hakemukset olivat yhteenlaskettuna noin 400 000 euroa, ja yhteisörahaa on jaettavissa vain 140 000 euroa, suunnittelija Lotta Harsunen sanoo.

Jokaisen Mansen massit -yhteisörahaa hakeneen kannattaa valmistautua äänestykseen jo nyt. Omasta toimintaideasta kannattaa viestiä aktiivisesti muille ja kannustaa heitä äänestämään omaa ehdotusta.

– Hakemukset jaetaan toiminnan laajuuden ja haetun rahasumman mukaan kolmeen kategoriaan. Äänestys käydään kategorioittain. Jokaisessa ryhmässä eniten äänestyksessä kannatusta saaneet ehdotukset tulevat saamaan yhteisörahaa sitä mukaa kuin rahaa riittää, Harsunen selittää.

Tamperelaiset pääsevät nauttimaan Mansen massit -yhteisörahalla toteutetusta toiminnasta ensi kesästä vuoden 2025 syyskuuhun asti. 

Lisätietoja

Lotta Harsunen
Suunnittelija
Puhelin:
040 568 6122
Teksti: Johanna Kurela
Kuvat: Jarno Koskinen
Jaa sosiaalisessa mediassa