Siirry sisältöön

Valtuusto hyväksyi uuden kotouttamisohjelman

Julkaistu 18.6.2021 12.37

Tampereen kaupunginvaltuusto hyväksyi kokouksessaan 14.6.2021 Tampereen kaupungin kotouttamisohjelman vuosille 2021–2025.Tampereen kaupungin uusi kotouttamisohjelma kokoaa yhteen kaupungin kotouttamista tukevat palvelut, jotka on suunnattu ulkomailta Suomeen ja Tampereelle muuttaville henkilöille.

Uusi ohjelma on edistysaskel kotouttamisen palvelurakenteen uudistamiselle. Kotouttamisohjelma kuvaa ja esittelee kaupungin kotouttamispalveluiden poikkihallinnollista kokonaisuutta ja nykyhetkeä.

Ohjelmalla on tärkeä kytkös kansainvälisen osaamisen ja maahanmuuton strategiseen ohjelmaan, joka julkaistiin ensimmäistä kertaa Tampereella 2019. Strategisen ohjelman tavoitteena on kehittää osaamisperusteisen maahanmuuton, työnantajien kansainvälisen rekrytoinnin ja maahan muuttaneiden kotoutumiseen tarvittavaa palveluekosysteemiä.

Kotouttamista edistävät palvelut luovat turvaverkon, jonka avulla uusi tulija voi kokea itsensä aktiiviseksi osaksi Tampereen kaupunkia ja yhteiskuntaa.

Käännökset uudesta kotouttamisohjelmasta julkaistaan elokuussa englanniksi sekä tiivistetysti selkokielellä, persiaksi, venäjäksi, arabiaksi ja somaliksi.

Lisätietoja
Kansainvälisen osaamisen palveluiden johtaja
Mari Taverne
puhelin 040 801 2686
sähköposti [email protected]


Teksti Ella Tuikka

Kuvat Laura Vanzo