Siirry sisältöön

Finlaysonilla saa perjantaisin kevytyrittäjyysneuvontaa ilman ajanvarausta

Julkaistu 15.9.2021 14.35

Finlaysonin Kohtaamisia.-tilassa (Satakunnankatu 18 A) saa jatkossa kevytyrittäjyysneuvontaa perjantaisin klo 9 - 15 ilman ajanvarausta. Neuvontaa tarjoavat Ensimetrin yrittäjyysasiantuntijat. Kevytyrittäjyysneuvonta on osa Tampereen kaupungin uudistuneita alkavan yrittäjän palveluja.

 

Ensimetrin yrittäjyysasiantuntija Mirja Taipale kertoo, että kevytyrittäjyysneuvonta lähtee aina asiakkaan omasta tarpeesta. Asiakkaiden tyypillisimmät kysymykset liittyvät siihen, mitä kevytyrittäjyys ylipäätään on, ja millaisia laskutuspalveluja kevytyrittäjille on tarjolla.

– Kevytyrittäjyys soveltuu parhaiten oman osaamisen myyntiin. Neuvonnassa katsotaan, miten asiakas voisi omalla kohdallaan kevytyrittäjyyttä soveltaa, Mirja Taipale kertoo.

Finlaysonilla järjestettävässä kevytyrittäjyysneuvonnassa kartoitetaan asiakkaan palvelutarpeet ja vastataan nopeisiin kysymyksiin. Samalla asiakas voi varata ajan Ensimetrille maksuttomaan jatkoneuvontaan, jossa hän saa neuvoja ja apua oman idean eteenpäin viemiseen. Ajan Ensimetrin kevytyrittäjyysneuvontaan voi varata aina myös suoraan Ensimetrin verkkosivujen kautta.

Laskutuspalvelujen helppous houkuttaa ryhtymään kevytyrittäjäksi

Ajatus kevytyrittäjyydestä lähtee usein liikkeelle harrastuksen tai muun mielenkiinnon kohteen myötä. Kevytyrittäjyys voi olla myös keino hankkia lisäansioita kokoaikaisen työn ohessa tai tapa testata, onko itsestä yrittäjäksi.

Kevytyrittäjyys alkoi kasvattaa suosiotaan noin seitsemän vuotta sitten. Yhtenä syynä tähän on työn murros.

– Nykyään työtä tarjotaan usein projektimaisina pätkinä. Laskutuspalvelut houkuttelevat ihmisiä helppouden takia - tällöin byrokratiasta ei tarvitse huolehtia, Mirja Taipale kertoo.

– Yhä useampi työllistää itsensä yrittäjänä tai kevytyrittäjänä. Erilaiset yhteisöt ja laskutuspalvelut ovat helpottaneet lähtölaukausta yrittäjyyteen. Nuorten keskuudessa yrittäjyysinnostus on nousussa. Myös kansainväliset osaajat näkevät yrittäjyyden yhä useammin mahdollisena polkuna työllisyyteen, kertoo yrittäjyyden erityisasiantuntija Vesa-Matti Ruottinen Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalveluista

Kevytyrittäjyysneuvonta on osa Tampereen kaupungin uudistuneita alkavan yrittäjän palveluja. Palveluja tarjoavat yhdessä Tampereen kaupunki, Ensimetri, Demola Global, Pirkanmaan yrityskummit ja Tribe Tampere.

Lisätietoja:

Vesa-Matti Ruottinen
Yrittäjyyden erityisasiantuntija
041 730 9258
[email protected]

Elina Wallin
Palvelupäällikkö, kasvupalvelut
041 730 2919
[email protected]

Mirja Taipale
Yrittäjyysasiantuntija, Ensimetri
050 476 3100
[email protected]
Teksti Emilia Aakko

Kuvat Emilia Aakko