Siirry sisältöön

Palvelukeskukset muuttuvat syksyllä kaikenikäisille suunnatuiksi lähitoreiksi

Julkaistu 18.6.2021 8.00

Tampereella palvelukeskukset muuttuvat 1. syyskuuta 2021 alkaen lähitoreiksi. Lähitorit ovat alueensa palvelukeskittymiä ja kohtaamispaikkoja, joissa voi tavata tuttuja, saada apua arjen pulmiin sekä osallistua ja järjestää toimintaa. Kaikenikäiset ovat tervetulleita lähitoreille.

Lähitoriksi muuttuminen tuo aiemmin lähinnä ikäihmisille suunnattuihin palvelukeskuksiin vähitellen lisää kaikille avointa toimintaa ja neuvontaa. Lähitorit ovat myös kaupunginosissa lähellä ihmistä olevia matalan kynnyksen palvelupisteitä, joihin jalkautuu työntekijöitä kaupungin sekä muiden toimijoiden eri palveluista.

Myös palvelukeskusten nykyiset palvelut säilyvät: esimerkiksi kädentaitotiloissa, ravintolassa tai kuntosalilla voi käydä kuten tähänkin asti.

Lähitoreiksi muuttuvat kaupungin omat palvelukeskukset eli Lielahden, Nekalan, Pappilanpuiston, Pispan ja Pohjolan palvelukeskukset sekä sopimussuhteiset Kaukaharjun, Koskikodin, Taatalan ja Violan palvelukeskukset.

Uudet lähitorit 1.9.2021 alkaen:

  • Nekalan lähitori, Kuoppamäentie 24
  • Lielahden lähitori, Antti Possin kuja 1
  • Pappilanpuiston lähitori, Kourutaltankatu 2
  • Pispan lähitori, Simolankatu 4
  • Pohjolan lähitori, Pohjolankatu 25 F
  • Kaukaharjun lähitori, Keskisenkatu 13-15
  • Kyttälän lähitori, Rongankatu 8
  • Taatalan lähitori, Sulkavuorenkatu 6
  • Violan lähitori, Juhlatalonkatu 4

Tampereella on jo ennestään seitsemän lähitoria: Keinupuiston, Kuuselan, Peurankallion ja Tammelan lähitori, Kaukajärven KaVeri (kirjasto, vapaa-aikatalo, Haihara ja Kaukaharjukeskus), Teiskon Kämppi sekä Vuores-talo. Lisäksi Orivedellä on yksi lähitori.

Pispan lähitorin tunnus.
Lähitorit käyttävät samanlaista kaupungin brändiin pohjautuvaa ilmettä.

Tiedotetta päivitetty 27.8.2021: Syyskuulle suunniteltu lähitorien ja hyvinvointikeskusten toiminnan esittelytilaisuus on jouduttu perumaan epidemiatilanteen vuoksi.


Lisätietoja

Paikalla 21.6.2021 alkaen:
Suunnittelupäällikkö
Anne-Mari Ahonen
puhelin 040 801 6677
sähköposti [email protected]

Paikalla 18.6.2021:
Kehittämispäällikkö
Mia Lumio
puhelin 040 658 6569
sähköposti [email protected]


Teksti Marika Haapala