Siirry sisältöön

Tamperelaisilta kysytään viheralueiden käytöstä korona-aikana

Julkaistu 7.1.2021 13.21

Koronapandemian aikana on huomattu, kuinka tärkeitä viheralueet ovat kaupunkilaisille. Verkossa on avoinna kysely viheralueiden käytöstä 31.1.2021 saakka. Kyselyn järjestää EU-hanke Urban Nature Labs, jossa Tampere on mukana. Kyselyn kieleksi voi valita suomen.

Hulevesiallas Vuoreksessa asutuksen liepeillä
 

Vuoreksen hulevesijärjestelmä tulvaniittyineen, altaineen ja kosteikkoineen on myös kaunis ja elämyksiä tarjoava viheralue.

Kyselyllä selvitetään, miten viheralueet auttavat asukkaita selviytymään pandemiassa ja millaisia muutoksia viheralueiden käytössä on tapahtunut pandemian aikana. Tuloksia hyödynnetään kaupunkisuunnittelussa sekä viheralueiden suunnittelussa.

Kyselyyn voivat vastata kaikkia Urban Nature Labs -hankkeessa mukana olevien kaupunkien asukkaat - myös tamperelaiset. Hankkeen pilottikaupunkeja ovat Tampere, Genova ja Eindhoven, mukana on yhteensä 28 projektikumppania. Tampereella hankkeessa on kehitetty muun muassa Vuoreksen hulevesijärjestelmää. Myös Koukkujärven ympäri on toteutettu luontopolku, ja taloyhtiöt ovat voineet hakea innovaatioseteleitä pihojen kehittämiseen.


Lisätietoja

Projektisuunnittelija
Salla Leppänen
puhelin 044 423 5406
sähköposti [email protected]


Teksti Tarja Nikupaavo-Oksanen

Kuvat Salla Leppänen