Siirry sisältöön

Hyvän rakentamisen palkinto 2019 Tesoman koululle ja päiväkodille

Julkaistu 5.11.2019 17.00

Tampereen kaupungin yhdyskuntalautakunnan ympäristö- ja rakennusjaosto päätyi myöntämään vuoden 2019 Hyvän rakentamisen palkinnon Tesoman koululle ja päiväkodille. Palkinto myönnettiin korkealaatuiselle arkkitehtuurille sekä arkisen koulu- ja päiväkotimiljöön kehittämiselle. Kunniamaininnan sai Lentävänniemen uudelle asuinalueelle valmistunut asuinkerrostalo Rimini. Palkinto ja kunniamaininta jaettiin Pirkanmaan rakennuspäivillä 5.11.2017.

Tesoman koulu ja päiväkoti
 

Rakennus- ja ympäristöjaosto haluaa tämän vuotisella palkinnolla painottaa koulu- ja päiväkotirakennusten arkkitehtuurin merkitystä lasten ja nuorten oppimisympäristöissä sekä vaikutusta lähiökaupunginosan imagon kehittämisessä.

Tesoman koulu ja päiväkoti –rakennuksen uudisosan monikulmainen, männikköiseen kalliorinteeseen polveilevasti istutettu, massiivinen hahmo on jykevyydestään huolimatta mittakaavaltaan sympaattinen ja materiaalivalintojen kautta leikkisä ja kutsuva. Tarkasti ja huolellisesti suunnitellut sekä toteutetut tiilielementtijulkisivut, iloisen värikkäät perforoidut teräsjulkisivuosat suurine eläin- ja kasviaiheineen luovat rakennukselle korkealaatuisen ilmeen. Rakennus on sisätiloiltaan valoisa, värikäs ja tilallisesti elämyksellinen.

Tesoman koulun ja päiväkodin rakennuttaja on Tampereen kaupunki, Tampereen Tilakeskus Liikelaitos. Pääsuunnittelijana on toiminut Arkkitehtitoimisto Lehto Peltonen Valkama Oy ja pääurakoitsijana Pohjola Rakennus Oy Häme. Palkittu rakennus sijaitsee osoitteessa Kohmankaari 11.

Asuinkerrostalo Rimini: uudenlaista pientalomaista kerrostaloasumista

Ympäristö- ja rakennusjaosto myönsi kunniamaininnan asuinkerrostalo Riminille, joka sijaitsee uudella asuinalueella Lentävänniemessä Halkoniemen sataman läheisyydessä osoitteessa Männistönraitti 5. Kunniamaininnalla jaosto haluaa korostaa asuinkerrostalon korkealaatuisen asuntosuunnittelun, toteutuksen, modernin ja omaleimaisen arkkitehtuurin merkitystä sekä kannustaa lähiökerrostalomiljöiden laadulliseen kehittämiseen.

Asuinkerrostalo Riminissä on erittäin kunnianhimoisella tavalla lähdetty kehittämään visiota pientalomaisesta kerrostaloasumisesta ja onnistuttu siinä. Asunnot ovat suuria perheasuntoja kodinhoitohuoneineen. Asunnot on suunnattu useampaan kuin yhteen ilmansuuntaan. Sauna-spa-osastoilta pääsee suoraan järvimaisemaan avautuville parvekkeille. Asuntojen lisäksi erityistä huomiota on suunnattu asukkaiden yhteisten tilojen laadukkaaseen suunnitteluun ja toteutukseen.

Rimini, Männistönraitti 5:n rakennuttaja ja pääurakoitsija on Asuva Oy. Pääsuunnittelijana arkkitehtuuritoimisto BST-Arkkitehdit Oy.

Ympäristölautakunta perusti Hyvän rakentamisen palkinnon 30.8.1994. Palkinto on tarkoitettu kannustamaan suunnittelijoita ja toteuttajia hyvään rakentamiseen. Ehdokkaat valitaan vuoden aikana valmistuneista kohteista.

Asuinkerrostalo Rimini
Asuinkerrostalo Rimini palkittiin kunniamaininnalla korkealaatuisesta asuntosuunnittelusta ja toteutuksesta.

Lisätietoja

Ympäristö- ja rakennusjaoston puheenjohtaja:
Ilpo Sirniö
puhelin 040 747 3165

Lupa-arkkitehti
Titta Tamminen
puhelin +358408062931


Kuvat Tampereen kaupunki