Siirry sisältöön

Keskustorin maatutkaustuloksista ja kehittämisestä yleisötilaisuus

Julkaistu 8.11.2018 15.21

Tampereen Keskustorin historiasta ja tulevaisuudensuunnitelmista kuullaan alustuksia ja keskustellaan yleisötilaisuudessa tiistaina 13. marraskuuta kello 17–19 Galleria Nottbeckissa Finlaysonilla, Satakunnankatu 18 A 1. krs. Tilaisuudessa kerrotaan muun muassa Keskustorin historiasta arkeologisten maatutkausten tuloksien pohjalta sekä ideoidaan kaupunkitilan ja liikkumisverkoston tulevaa kehittämistä yhdessä suunnittelijoiden kanssa.

Tampereen Keskustorin ja Kirjastonpuiston alueella tehtiin Tampereen kaupungin ja Pirkanmaan maakuntamuseon tilauksesta kaupunkiarkeologista maatutkausta viime talven ja kevään aikana. Tutkija, arkeologi Tarja Knuutinen Muuritutkimus Oy:stä kertoo yleisötilaisuudessa, mitä yllättävää syvältä pintojen alta löytyi. Paikalla on myös Pirkanmaan maakuntamuseon arkeologi Vadim Adel kommentoimassa asiaa muinaisjäännösten suojelun näkökulmasta.

Lisäksi yleisötilaisuudessa kuullaan Keskustorin rakennushistorian uudesta mobiiliopastuksesta, josta kertoo projektipäällikkö Anni Joela Tampereen kaupungilta. Suomeksi ja englanniksi julkaistava digitaalinen opastus perustuu Keskustorin rakennetun ympäristön historiaselvitykseen.

Keskustorin liikenteen ja liikkumisen suunnittelusta alustaa Riku Jalkanen Ramboll Finland Oy:stä. Läntisen keskustan katuverkon yleissuunnitelmaa laaditaan parhaillaan.

Keskustori 2030 -visiotyöstä saatua palautetta, uusia luonnoksia ja ideasuunnitelmia esittelevät tilaisuudessa hankekehityspäällikkö Minna Seppänen Tampereen kaupungilta sekä Susanna Harvio, Juho Manka ja Olli Poutanen WSP Finland Oy:stä. Keskustorin alueen suunnittelua tehdään havainnollisella 3D-mallilla, jota yleisökin pääsee tarkastelemaan virtuaaliluolan avulla.

Keskustorin ideasuunnittelu jatkuu ensi vuoden puolelle, jolloin kaupunginhallitus päättää kehittämisen linjauksista ja jatkohankkeista. Yleisön kauaskantoisia ideoita toivotaan edelleen muun muassa Frenckellin rakennuksen uudesta käyttötarkoituksesta ja Kelan talon edessä olevan niin sanotun Molinin tontin kohdasta, joka on nykyisin pysäköintialueena.

Tilaisuus alkaa kello 17, mutta ovet avautuvat Galleria Nottbeckissa jo kello 16. Esillä ovat Keskustorin pienoismallit, idealuonnokset ja 3D-luolan virtuaaliset aineistot, joihin yleisö voi tutustua paikanpäällä.

Yleisötilaisuudessa on glögitarjoilu.

Keskustorin kehittäminen liittyy Viiden tähden keskusta -kehitysohjelmaan. Yleisötilaisuuden Keskustorista järjestävät yhteistyössä Pirkanmaan maakuntamuseo, Muuritutkimus Oy, WSP Finland Oy, Ramboll Finland Oy ja Tampereen kaupunki.


Lisätietoja

Hankekehityspäällikkö
Minna Seppänen
puhelin +358 40 150 9857
sähköposti [email protected]


Teksti Raija Lindell