Siirry sisältöön

Hyvän rakentamisen palkinto 2018 Vuoreksessa sijaitsevalle kerrostalolle Asuntamaanraitti 2:lle

Julkaistu 6.11.2018 17.00

Tampereen kaupungin yhdyskuntalautakunnan ympäristö- ja rakennusjaosto myönsi vuoden 2018 Hyvän rakentamisen palkinnon asuinkerrostalolle, joka sijaitsee Vuoreksessa Asuntamaanraitti 2:ssa. Palkinto myönnettiin rakennuksen korkealaatuisesta arkkitehtuurista ja taiteen käytöstä osassa julkisivua. Palkinto jaettiin Pirkanmaan rakennuspäivässä 6.11.2018.

kuva: Hyvän rakentamisen palkinnon saaja 2018: Asuntamaanraitti 2
 

Rakennus- ja ympäristöjaosto haluaa tämän vuotisella palkinnolla painottaa asuinrakennusten arkkitehtuurin merkitystä kaupunkikuvassa sekä rakennuksen ja alueen imagon luomisessa. Vuoreksessa rakennusten arkkitehtuuriin ja taiteeseen on panostettu erityisen paljon. Palkittu rakennus on voimakkaan ja persoonallisen muotoilun ja värityksen ansiosta saanut omaleimaisen ilmeen, jota taide korostaa onnistuneesti. Taidetta on käytetty julkisivussa näyttävästi ja arkkitehtuuriin sopivasti. Rakennuksen laatu näkyy myös sisätiloissa: huoneet ovat tavallista korkeammat ja ylin kerros on korotettu.

Asuntamaanraitti 2:n rakennuttaja ja pääurakoitsijana on T2H Rakennus Oy. Pääsuunnittelijana on toiminut arkkitehtitoimisto Helamaa & Heiskanen Oy. Taideteoksen "Onnenpuu" on suunnitellut taiteilija Kaarina Kaikkonen.

Kunniamaininta omakotitalosuunnittelusta Maija Tolmuselle

Lisäksi yhdyskuntalautakunnan ympäristö- ja rakennusjaosto myönsi kunniamaininnan omakotitalosuunnittelulle. Kunniamaininnan saajaksi valittiin monien hyvien omakotitalosuunnittelijoiden joukosta arkkitehti Maija Tolmunen, jonka laaja tuotanto on tasaisen laadukasta. Suunnittelija ottaa aina huomioon rakentajan ja rakennuspaikan erityisvaatimukset ja mahdollisuudet.

Omakotitalojen suunnittelun laatu parantunut merkittävästi viime vuosina. Rakennukset suunnitellaan rakentajan tarpeiden mukaan paikkaan sopiviksi ja muotoillaan yksilöllisiksi. Huonosti tonteille sopivia pakettitaloja löytyy enää vähemmän.

Kunniamaininnalla jaosto haluaa korostaa hyvän omakotitalosuunnittelun merkitystä asumisen ja ympäristön laadun parantamisessa ja kannustaa jatkamaan hyvää kehitystä.

Edellytykset hyvälle rakennussuunnittelulle luodaan jo asemakaavassa muun muassa tontin koon ja asemakaavamääräysten osalta. Omakotitalosuunnittelun mahdollisuuksien lisääminen ja tukeminen tulisikin ottaa huomioon asemakaavoissa entistä enemmän.

Ympäristölautakunta perusti Hyvän rakentamisen palkinnon 30.8.1994. Palkinto on tarkoitettu kannustamaan suunnittelijoita ja toteuttajia hyvään rakentamiseen. Ehdokkaat valitaan vuoden aikana valmistuneista kohteista.

kuva: Maija Tolmusen suunnittelema omakotitalo
Maija Tolmusen suunnittelema omakotitalo

Lisätietoja

Jalo Virkki
puhelin 040 044 9135

Ympäristö- ja rakennusjaoston puheenjohtaja:
Ilpo Sirniö
puhelin 040 747 3165


Teksti Jalo Virkki, Tarja Nikupaavo-Oksanen

Kuvat Jalo Virkki