Siirry sisältöön

Vanhempia tarvitaan koulujen päättäjäispäivänä

Julkaistu 30.5.2018 10.35

Koulut päättyvät lauantaina 2.6.2018 ja erilaiset päihteet kuuluvat monen nuoren juhlapäivään. Tampereen kaupungin nuorisopalvelut muistuttaa, että vanhemmilla on merkittävä rooli nuoren päihteiden käytön valvonnassa.

 

– Haluamme muistuttaa vanhempia siitä, että heidän ei tule hyväksyä lapsensa päihteiden käyttöä. Nuoren kanssa on hyvä sopia etukäteen selkeät säännöt ja kotiintuloajat. Vanhempien on myös hyvä tietää, missä ja kenen kanssa nuori liikkuu, toteaa Tampereen kaupungin nuorisopalveluiden johtava koordinaattori Tiina-Liisa Vehkalahti.

Jos nuorelle tapahtuu ylilyönti, vanhemman tehtävänä on keskustella asiasta nuoren kanssa ja sopia, miten päihteiden käytön kanssa menetellään jatkossa. Tätä ei kuitenkaan kannata tehdä päihtyneen nuoren kanssa yöllä, vaan seuraavana päivässä rauhassa ja rakentavassa hengessä.

– Vaikka koulujen päättäjäispäivä on myös monille vanhemmille juhlapäivä, kannattaa muistaa pitää puhelin päällä ja olla valmiina hakemaan nuori pois tarpeen vaatiessa, Vehkalahti muistuttaa.

Vanhemmat mukaan jalkautumaan

Koulujen päättäjäisiä on juhlittu Tampereella perinteisesti Rosendahlin rannassa. Jo useana keväänä kaupungin nuorisotyöntekijät ja Huolella-verkoston vapaaehtoiset ovat jalkautuneet rantaan ja ohjanneet kotiin, ensiapuun tai selviämisasemalle kymmeniä nuoria. Vapaaehtoisia kaivataan kuitenkin lisää.

– Vapaaehtoisia ei ole koskaan liikaa ja toivotamme kaikki vanhemmat tervetulleiksi jalkautumaan kanssamme, sanoo Tiina-Liisa Vehkalahti.


Lisätietoja

Johtava koordinaattori
Tiina-Liisa Vehkalahti
puhelin 040 806 3239
sähköposti [email protected]