Siirry sisältöön

Esillä

Vierailulla Tampereen taidemuseossa tutkitaan, mitä taiteilija voi tuoda esiin taiteensa välityksellä. Työpajakierroksella pohditaan identiteettiä ja sitä, mitä itsestä halutaan näyttää muille ja millä tavoin.

HUOM! Ajat tähän kokonaisuuteen on lähetetty keväällä 2020 kouluille. Tähän alakokonaisuuteen osallistuvat koulut ovat: Kämmenniemi, Takahuhti, Tampereen kansainvälinen koulu/Fista ja Tampereen Normaalikoulu. Erityisopetuksen luokat voivat valita haluamansa kokonaisuuden.

Ajanvaraus alkaa ma 8.2.2021 klo 14.

Museopedagogiikka

Tampereen taidemuseo ulkopuolelta

Kokonaisuuden ohjelma:

Työpajakierros

Työpajakierroksella keskustellaan kuvista ja niiden symboliikasta. Tampereen taidemuseon kierroksella tutustutaan Tampereen taiteilijaseuran juhlavuoden teoksiin sadan vuoden ajalta. Vierailulla tutkitaan, mitä nuoret taiteilijat ovat mahdollisesti halunneet ilmaista taiteensa välityksellä, ja pohditaan, voiko katsoja löytää teoksista myös itsensä. Työpajakierroksella tarkastellaan identiteettiä ja sitä, mitä itsestä halutaan näyttää muille ja millä tavoin. Kuvataideteemaa ja identiteettiä käsitellään kierroksella myös kuvataidetehtävin, jotka vuorottelevat opastuksen ja keskustelun kanssa.

Ajankohta: viikot 11-16

Kesto: 90 min

Ohjaus: Sara Hildén akatemia, TAITEn museolehtorit ja freelancerit

Paikka: Tampereen taidemuseo

Ajatteluläksy

Toimitamme opettajalle ajatteluläksyn, jonka avulla kokonaisuuden osa-alueet voi sitoa toisiinsa ja pidettyä lasten mielissä. Läksy vahvistaa oppilaan ajattelua ja oppimaan oppimista. Ajatteluläksy voi olla paperille painettu tai sähköisessä muodossa.

Lisätietoja

ma. Museolehtori
Joni-Pekka Karjalainen
puhelin 040 682 0814
sähköposti [email protected]

Yhteistyössä

Tampereen kaupunki